Evento terminado

Entradas para CANCELADO Petits! Grans! Llibres!

CANCELADO Petits! Grans! Llibres!

Información adicional

CANCELADO Petits! Grans! Llibres!

  • Del 07 oct al 08 oct
  • Museu - Claustre del Monestir de Sant Cugat, Sant Cugat del Vallès mostrar mapa
Información del evento
 

PETITS! GRANS! LLIBRES! 8È FESTIVAL CULTURAL DE LA INFÀNCIA. 

7 I  8 D'OCTUBRE A SANT CUGAT: LA CIUTAT ELS INFANTS. 

El marc excepcional del Claustre del Monestir es transformarà en un espai estimulant i acollidor, on les famílies podran gaudir al seu aire d'una selecció dels millors contes il·lustrats i activitats vinculades als llibres que ens conviden a explorar, pensar i crear per a créixer. 

SLOW FESTIVAL DISSENYAT AMB  L'ESPERIT DE 

L'INSTITUT DE LA INFÀNCIA

Petits! Grans! Llibres! És l’únic Festival creat i desenvolupat per professionals de l’educació i la psicopedagogia, amb uns continguts molt cuidats. L’objectiu és que pares i fills es vinculin emocionalment a través dels contes, dins d'un ambient que destaca per la seva bellesa i sensibilitat.  

Els ambients s’inspiren en el programa de formacions que impartim al llarg de l’any a professionals de l’educació i persones adultes interessades en aprendre més sobre el món dels infants. L'experiència i continguts de l’Institut de la infància a l’àmbit de la formació i les escoles, ara també al servei les famílies!

És un festival inclusiu que tracta amb cura les necessitats especials dels nadons (activitats especials, pàrquing de cotxets, espai de lactància), avis (amb llocs de descans), nens i nenes.

L’aforament és limitat per facilitar un ambient relaxat.

1. PROGRAMA FAMILIAR  

Dissabte, 7 d'octubre. 

Sessió matí: de 10.30 h*  a 13.30 h i Sessió tarda: de 16.00 h*  a 19.00 h

Diumenge, 8 d'octubre. 

Sessió matí: de 10.30 h*  a 13.30 h

Descarrega el programa complet

Trobaràs un circuit de 6 ambients amb una selecció de llibres i activitats relacionades amb:

  • CREIXEMENT EMOCIONAL. Sentiments i  afectivitat a través dels contes
  • CREATIVITAT, dedicat al genial Hervé Tullet
  • ESPAI 0-3 . Circuit sensorial & “bebeteca” amb llibres per a nadons
  • RACÓ DE LA CALMA.  Ioga, mindfulness i biodansa
  • FILOSO-FEM: pensar i créixer.  Inclou un racó d'escacs
  • VINCLE AMB LA NATURA, a través dels sentits

En el programa familiar hem comptat amb els infants des totes les edats (0-10 anys) així com les famílies. Concerts, tallers o contes per nadons, contacontes, partides d'escacs simultànies i individuals; caputxetes contacontes a cau d'orella i Landart, farem un Mandala gegant col·lectiu amb materials de la natura i molt més... Ens visitaran el Yoshi Hioki amb els seus Contes del Japó, l' Anna Llenas autora, il·lustradora i arterapeuta, la Susu autora, compositora i cantant, Albert Arrayás il·lustrador i molts més convidats, com el Josep Maria Sorroche, Mestre FIDE (Federació Internacional d'Escacs)

 

Les places dels tallers són limitades, la inscripció es farà per ordre d'arribada fins a esgotar les places disponibles. Els infants han de fer el taller acompanyats per un adult.

*Pots inscriure't als tallers 30 minuts abans que comenci la sessió (A partir de les 10.00 h. per la sessió de matí i a partir de les 15.30 per la sessió de tarda) 

Recomanem que no compris entrades si només voldràs participar d’un taller determinat donat que no podem garantir la disponibilitat de places fins que no es faci la inscripció a l'entrada.

 

 2. PROGRAMA PER A EDUCADORS I PROFESSIONALS 

(OBERT A PARES I MARES INTERESSATS)

Per comprar el teu abonament del programa de formació (per qualsevol dels dies) entra a la sessió del dissabte.

 

Qui pot participar del programa de formacions? Qualsevol persona adulta interessada, bé per aplicar al seu àmbit professional, bé com a enriquiment personal. L'abonament permet l'accés a totes les càpsules formatives dels dies 7 i 8

Si ets amant de la literatura infantil, gaudeix de Petits! Grans! Llibres! Ho pots combinar com vulguis: 6 càpsules formatives a càrrec d'experts amb accés al Programa familiar per viure el festival amb ulls d'infant. 

DISSABTE 7

11:00 - 12.30 h: Maneres de llegir, eines per pensar. Filosofia, pensament crític i contes a l'aula. A càrrec de Gloria Albonés, directora d’IREF, Filosofia 3-18 i directora de Crecer Feliz.

12:45 - 13.15 h: Com vincular-se emocionalment a través de la lectura? Descobrim la filosofia i els ambients de Petits! Grans! Llibres! amb una visita de la mà de Verònica Bronstein, directora de l'Institut de la infància i impulsora del Festival.

16:00 - 17:20 h: Petites joies de la literatura infantil: els més nous, els millors dels clàssics i editorials gourmet, amb l'equip del CREALIJ de l'Institut de la infància.

17:30 - 18:00 h: Taller creatiu i vivencial inspirat en els llibres d'Hervé Tullet.

DIUMENGE 8

11:00 - 11.45 h: Els beneficis del ioga en el desenvolupament integral de l’alumne.  A càrrec de Dolors Garcia Debesa, autora del llibre Ioga i educació (L'Abadia de Montserrat). Mestra d'educació Infantil i Primària. Professora d'Hatha Ioga.

12:20 - 13.30 h: Anna Llenas i Verònica Bronstein conversen sobre el llibre Talpet Terratrèmol (Beascoa).

Preu reduït en un 50% respecte al valor habitual de les formacions i a benefici del projecte social del nou espai de l’Institut de la infància.

 

CONDICIONS DE L'ABONAMENT FORMACIÓ

El programa de formació no inclou la inscripció als tallers a excepció de les persones que assisteixin als tallers del programa familiar com acompanyants dels seus fills.

Les càpsules formatives són només per adults, no es podrà assistir amb infants. Si véns acompanyada de menors s’hauran de quedar, acompanyats per un altre adult, als espais familiars.

 

3. PROGRAMA PER A ADOLESCENTS 

NOU! 

Molts dels infants que van participar de les primeres edicions del Festival han crescut amb nosaltres i volem que ells  i altres adolescents amants dels llibres tinguin el seu espai a Petits! Grans! Llibres!.

Divendres 6 de 17 a 19 h, Taller vivencial “Com contar contes als infants”

Inscripció gratuïta a institutodelainfancia@gmail.com

 

PROGRAMA SOCIAL

Programa social de l’Institut de la infància i Petits! Grans! Llibres!: El divendres 6 obrirem el Festival per convidar als infants del Centre obert de Sant Cugat i les seves famílies.

 

Tota la programació està subjecta a canvis aliens a l’organització. 

Si vols més informació consulta la nostra web: www.institutdelainfancia.org

 

 

También podría interesarte...