Event finished

Tickets for CCCB-Barcelona mística-Passeig per la Vallcarca invisible

CCCB-Barcelona mística-Passeig per la Vallcarca invisible

Additional info

CCCB-Barcelona mística-Passeig per la Vallcarca invisible

Event information

CCCB- Encontres amb la Barcelona mística i secreta

Passeig per la Vallcarca invisible a partir de Juan Eduardo Cirlot, a càrrec de David Castillo, poeta, escriptor i crític literari.

A partir de l’exposició La llum negra. Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta, oferim tres trobades en llocs diversos que busquen ampliar el coneixement i la manera de mirar la ciutat de Barcelona. Les biblioteques esdevenen dipositàries i matrius prodigioses de sabers de diverses menes, i la pròpia fisonomia de la ciutat se’ns transmuta en un viatge imaginari, com un punt d’unió d’espais i temps. I a cada una de les cites, una trobada amb un expert que ens parlarà de petjades i llegats, d’erudits, intel·lectuals i personatges de procedències diverses que, de manera més o menys velada, han contribuït a donar a Barcelona la seva personalitat única.

Recorrerem el barri de Vallcarca segons la visió que aportà el crític d’art, poeta i mitòleg Juan Eduardo Cirlot - autor de l’imprescindible ‘Diccionario de símbolos’ - en una visió que se creua i enriqueix amb la d’altres intel·lectuals i músics com Arnold Shönberg, Joan Perucho o Carlos Pujol. El passeig serà conduit pel poeta David Castillo, qui ens portarà per alguns punts emblemàtics de la vella Vallcarca que han resistit l'enderroc sistemàtic o que mantenen vius alguns dels seus records. Farem una visita des del nucli antic de la barriada, enfilant-nos per alguns dels carrers costeruts que porten al parc Güell i interessants dreceres per recuperar l'esperit que va inspirar els versos de Cirlot i tota la mitologia de la zona.

Programa Barcelona mística i secreta:

Dijous 27 de setembre - Trobada a la Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas (Fons de la Universitat Pompeu Fabra)

Dissabte 29 de setembre - Passeig per la Vallcarca invisible a partir de Juan Eduardo Cirlot 

Dijous 4 d’octubre - Trobada al Fondo maçònic de la Biblioteca Pública Arús

Informació pràctica:

Preu: 6€

Reduït: 4,80€, per a menors de 25 anys, carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental i carnet Discapacitat

Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria), menors de 12 anys i jubilat amb Targeta Rosa (cal passar prèviament per Taquilles del CCCB a recollir el tiquet)

Could be of your interest...