Event finished

Tickets for CCCB-Barcelona mística-Trobada a la Bibliotheca Mystica

CCCB-Barcelona mística-Trobada a la Bibliotheca Mystica

Additional info

CCCB-Barcelona mística-Trobada a la Bibliotheca Mystica

Event information

CCCB- Encontres amb la Barcelona mística i secreta

Trobada a la Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas (Fons de la Universitat Pompeu Fabra), a càrrec d’Amador Vega, Doctor en Filosofia i Catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la UPF.

A partir de l’exposició La llum negra. Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta, oferim tres trobades en llocs diversos que busquen ampliar el coneixement i la manera de mirar la ciutat de Barcelona. Les biblioteques esdevenen dipositàries i matrius prodigioses de sabers de diverses menes, i la pròpia fisonomia de la ciutat se’ns transmuta en un viatge imaginari, com un punt d’unió d’espais i temps. I a cada una de les cites, una trobada amb un expert que ens parlarà de petjades i llegats, d’erudits, intel·lectuals i personatges de procedències diverses que, de manera més o menys velada, han contribuït a donar a Barcelona la seva personalitat única.

La Biblioteca Mystica et Philosophica Alois M.Haas és una col·lecció única al món. La componen els fons que l’eminent germanista i estudiós de la mística i l’espiritualitat a Occident, el Dr. Alois M. Haas, va donar a la UPF el 2003. D’entre els més de 35.000 volums cedits, hi ha algunes joies d’indubtable valor científic i històric. A la nostra trobada a la Biblioteca sortirà el Dr. Amador Vega, qui aportarà algunes pinzellades sobre la personalitat i la idiosincràcia de Haas. En aprofundir en aquest fons ens portarà a comprendre la gènesi i evolució d’una col·lecció ingent que es ramifica en àrees molt diverses de coneixement, des de l’alquímia, la mística medieval, la càbala i fins la psicologia. Per a l’ocasió, el Dr. Vega mostrarà en exclusiva alguns volums del fons que no estan disponibles per a  consulta a sales.

Programa Barcelona mística i secreta:

Dijous 27 de setembre - Trobada a la Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas (Fons de la Universitat Pompeu Fabra)

Dissabte 29 de setembre - Passeig per la Vallcarca invisible a partir de Juan Eduardo Cirlot 

Dijous 4 d’octubre - Trobada al Fondo maçònic de la Biblioteca Pública Arús

Informació pràctica:

Preu: 6€

Reduït: 4,80€, per a menors de 25 anys, carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental i carnet Discapacitat

Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria), menors de 12 anys i jubilat amb Targeta Rosa (cal passar prèviament per Taquilles del CCCB a recollir el tiquet)

 

Could be of your interest...