Evento terminado

Entradas para CCCB-Barcelona mística-Trobada al Fons maçònic Arús

CCCB-Barcelona mística-Trobada al Fons maçònic Arús

Información adicional

CCCB-Barcelona mística-Trobada al Fons maçònic Arús

  • 04 oct 2018
Información del evento

CCCB- Encontres amb la Barcelona mística i secreta

Trobada al Fons maçònic de la Biblioteca Pública Arús, a càrrec de Josep Brunet Sierra, membre del Patronat de la Biblioteca Pública Arús i expert en maçoneria.

A partir de l’exposició La llum negra. Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta, oferim tres trobades en llocs diversos que busquen ampliar el coneixement i la manera de mirar la ciutat de Barcelona. Les biblioteques esdevenen dipositàries i matrius prodigioses de sabers de diverses menes, i la pròpia fisonomia de la ciutat se’ns transmuta en un viatge imaginari, com un punt d’unió d’espais i temps. I a cada una de les cites, una trobada amb un expert que ens parlarà de petjades i llegats, d’erudits, intel·lectuals i personatges de procedències diverses que, de manera més o menys velada, han contribuït a donar a Barcelona la seva personalitat única.

Rossend Arús, barcelonès nascut el 1845, fou un distingit comerciant, dramaturg i periodista, però sobretot un filantrop interessat en contribuir al progrès de la societat que el rodejava a partir d’un ideari tolerant i lliurepensador. El 1866, Arús ingressà com a membre destacat de la maçoneria a la Lògia La Fraternitat núm.1 de Barcelona, arribant a ser més tard Gran Mestre de la maçoneria catalana. El seu llegat es troba avui dipositat a la Biblioteca que porta el seu nom, a l’edifici que fou la seva residència. En el si d’aquest lloc singular, ens trobarem amb Josep Brunet qui desvetllarà algunes de les claus de la personalitat de Rossend Arús, així com les relacions possibles entre Maçoneria i movimient obrer, amb la finalitat de posar llum sobre un tipus de societats que tenen una imatge difusa.

Programa Barcelona mística i secreta:

Dijous 27 de setembre - Trobada a la Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas (Fons de la Universitat Pompeu Fabra)

Dissabte 29 de setembre - Passeig per la Vallcarca invisible a partir de Juan Eduardo Cirlot 

Dijous 4 d’octubre - Trobada al Fondo maçònic de la Biblioteca Pública Arús

Informació pràctica:

Preu: 6€

Reduït: 4,80€, per a menors de 25 anys, carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental i carnet Discapacitat

Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria), menors de 12 anys i jubilat amb Targeta Rosa (cal passar prèviament per Taquilles del CCCB a recollir el tiquet)

También podría interesarte...