Event finished

Tickets for CCCB-Debat El nostre temps. VIDES ACCELERADES Hartmut Rosa

CCCB-Debat El nostre temps. VIDES ACCELERADES  Hartmut Rosa

Additional info

CCCB-Debat El nostre temps. VIDES ACCELERADES Hartmut Rosa

  • 07 mar 2016
  • From €0.00
  • CCCB, Barcelona show map
Event information

CCCB-DEBAT DE BARCELONA - EL NOSTRE TEMPS

Del 8 de febrer al 14 de març de 2016

Qui decideix sobre el temps? Hem perdut el control sobre la nostra temporalitat? Qui marca els ritmes, les durades, els intervals, els terminis de les nostres vides? L’experiència del temps a la nostra societat urbana i hiperaccelerada està marcada per la impressió que el rellotge va, efectivament, més ràpid que mai. Els dies semblen massa curts, no tenim temps per encabir-hi la pluralitat d’exigències i necessitats generades per les diferents esferes de la nostra vida: el temps de treball, el temps lliure, el temps amb la família, el propi temps, el temps per dormir o per perdre el temps. Com és possible que s’hagi tornat un bé escàs? Quines són les conseqüències d’aquesta transformació? Les tecnologies que havien d’alliberar-lo semblen haver-lo encongit encara més, i el nostre temps, sotmès a l’imperatiu de l’eficiència, sembla haver-se convertit en una mercaderia més que s’ha de maximitzar, estalviar o rendibilitzar d’acord amb la lògica segons la qual allò que no es pot quantificar no té valor. Fora d’aquest règim temporal, què hi ha? Qui hi ha? Podem encara recuperar la sobirania sobre el nostre temps? Podem recuperar una temporalitat que doni més sentit a les nostres vides?

Amb aquest cicle, el CCCB s’afegeix a la Iniciativa per a la Reforma Horària i ho fa, també, avançant mitja hora sobre l’horari habitual totes les conferències programades. 

Dilluns 7 de març, a les 18.30 h  VIDES ACCELERADES, a càrrec de Hartmut Rosa. Catedràtic de Sociologia a l’Institut für Soziologie de la Friedrich-Schiller-Universität de Jena i director del Max Weber Center for Advanced Cultural and Social Studies de la Universitat de Erfurt, a Alemanya. Recentment ha publicat Social Acceleration. A New Theory of Modernity (Columbia University Press, 2015).

La següent i última sessió és:

Dilluns 14 de març, a les 18.30 h. EL FUTUR: DEFENSA DE LA UTOPIA, a càrrec de Luciano Canfora

Informació pràctica:

Preu per sessió: 3€ 

Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent de la Generalitat i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent)

Could be of your interest...