Evento terminado

Entradas para CCCB-Primera Persona - Sessió 2 (Tom Gauld, Sheela)

CCCB-Primera Persona - Sessió 2 (Tom Gauld, Sheela)

Información adicional

CCCB-Primera Persona - Sessió 2 (Tom Gauld, Sheela)

Información del evento

CCCB - Primera Persona

Dues jornades d’autobiografia en directe: concerts de música pop, monòlegs tragicòmics, teatre i narrativa / Dos jornadas de autobiografía en directo: conciertos de música pop, monólogos tragicómicos, teatro y narrativa.

CANVI PROGRAMA

Sessió 2. Tom Gauld / Sheela (Wild Wild Country) 

El dibuixant de còmics i il·lustrador escocès Tom Gauld obre la segona sessió del festival. Anomenat «el dibuixant amant dels llibres» –la gran majoria de les seves vinyetes versen sobre literatura i bibliofília–, Gauld tendeix a riure’s, amb molt d’afecte, dels col·leccionistes de llibres, dels crítics, dels escriptors consagrats o del cànon literari. Col·labora amb capçaleres com The Guardian, The New York Times o The New Yorker i arriba a Primera Persona per presentar el seu darrer llibre: En la cocina con Kafka (2018). Idioma: anglès amb traducció simultània (cat)

Per finalitzar la primera jornada del festival, puja a l’escenari Sheela, personatge principal de la sèrie documental Wild Wild Country de Netflix (2018), exsecretària personal i exportaveu del mestre espiritual Osho. La seva figura s’ha fet coneguda globalment gràcies a la sèrie de Netflix, que aborda el seu paper clau en el desenvolupament del culte a Bhagwan Shree Rajneesh i en la qual es plantegen temes que tenen a veure amb les conspiracions, els cultes religiosos alternatius del posthippisme o el xoc de cultures, entre molts d’altres. Personatge carismàtic i controvertit, mediàtic i polèmic, sobretot arran de la creació d’una enorme comuna Rajneesh al desert d’Oregon, als Estats Units, Sheela es va convertir en la cara visible de l’enfrontament amb els antics habitants d’aquella regió, primer, i amb les autoritats nord-americanes després. Aquest encarament la va portar a complir 29 mesos de condemna a la presó, acusada de varies de les activitats que es van dur a terme a la comunitat. La seva participació a Primera Persona servirà per conèixer millor aquest personatge en tota la seva complexitat, icònic gràcies a una sèrie que s’ha convertit en un fenomen global però que conté encara més matisos. I, sobretot, una història de vida novel·lesca i fascinant. Idioma: anglès amb traducció simultània (cat)

No es pot entrar una vegada començat l'espectacle.

PROGRAMA PRIMERA PERSONA

SESSIÓ 1 - Divendres 11 de maig, 19:00 h.  Crònica de dos crims (Carles Porta [Tor], J. M. Oleaque [Alcàsser] i Ramón Campos) / Vivian Gornick amb Anna Guitart

SESSIÓ 2 - Divendres 11 de maig, 22:00 h. Tom Gauld /Sheela (Wild Wild Country) 

SESSIÓ 3 - Dissabte 12 de maig, 19:00 h. Elena Martín i Carla Simón / Ishmael Reed amb Marina Garcés / Simon Reynolds

SESSIÓ 4 - Dissabte 12 de maig, 22:00 h. Gee Vaucher (Crass) amb Brigitte Vasallo / Virginie Despentes + Christina Rosenvinge i Jordi Nopca

Informació pràctica:

Preu per sessió: 10€ (+ despeses de gestió) / Preu reduït: 7€ (+ despeses de gestió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental / Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat (Per a les entrades gratuïtes, cal passar per taquilles del CCCB)

También podría interesarte...