Event finished

Tickets for CCCB- Primera Persona. Sessió 3. Dissabte 19h

CCCB- Primera Persona. Sessió 3. Dissabte 19h

Additional info

CCCB- Primera Persona. Sessió 3. Dissabte 19h

  • 11 may 2019
Event information

SESSIÓ 3 - Dissabte 11 de maig, Teatre CCCB, 19.00

«Boges» (Maria Manonelles i Montse Batalla amb Laura Fernández) / Emil Ferris amb Ana Galvañ / Thomas Page McBee amb Use Lahoz

Comencem la segona jornada del festival amb la càpsula «Boges». El tema de la malaltia mental ha protagonitzat nombroses obres d’art. En novel·les i films és habitual inserir la figura del «boig», sigui com a artista romàntic d’orella retallada, savi idiota, homicida psicòtic o excèntric entranyable (o dona histèrica que enverina els seus fills, en massa ocasions). Els casos en què s’incideix en el trastorn psíquic amb la veracitat i la gravetat degudes són força més escassos. Per a la primera sessió de dissabte portem a Primera Persona dues artistes de còmic que van fer de la malaltia mental (en primera persona) el tema central de dues novetats: Maria Manonelles, amb el seu còmic Dormo molt (2018), i Montse Batalla, amb Manicomio (2019). Hi parla la periodista i escriptora Laura Fernández. Idioma: català

La dibuixant i escriptora de còmics nord-americana Emil Ferris continua la sessió. Ferris va treballar durant anys de dibuixant freelance i dissenyadora de joguines. L’any 2001, als quaranta anys, va contraure el virus del Nil Occidental a través de la picada d’un mosquit. Tres setmanes després d’anar a l’hospital, va quedar paralitzada de cintura cap avall i va perdre el moviment de la mà dreta. Mentre es refeia de la paràlisi, Ferris va treballar en la seva novel·la gràfica Lo que más me gusta son los monstruos (2018). El llibre, crumbià i expressionista, escrit en forma de diari personal en primeríssima persona, explica la història de Karen Reyes, una nena de deu anys fanàtica de les pel·lícules de monstres (com la mateixa Ferris) que, en créixer enmig de les tensions socials dels anys seixanta, investiga la mort de la seva veïna. Conversa amb Ferris la també autora de còmics i il·lustradora Ana Galvañ. Idioma: anglès i castellà amb traducció simultània (ES)

Tanquem la tercera sessió del festival amb el periodista i boxejador aficionat Thomas Page McBee, primer boxejador transsexual a combatre al Madison Square Garden. Però, és clar, això és només un titular: el seu testimoni va molt més enllà d’aquest assoliment perquè la seva no és una simple història de superació o triomf. Nascut amb cos de dona, no es va poder operar fins als trenta anys. Quan ho va fer, no només li va canviar el cos, sinó també la percepció que tenia del món. A Un hombre de verdad (2019) explica en primeríssima persona com això va canviar també la visió que tenia sobre la masculinitat i els seus privilegis. Es va adonar que havia d’aprendre a relacionar-se d’una manera diferent, així que es va apuntar a un gimnàs de boxa, per explorar qüestions com la violència i la identitat. A Primera Persona conversa amb l’escriptor i professor Use Lahoz, autor de novel·les com Los Baldrich o Los buenos amigos. Idioma: anglès i castellà amb traducció simultània (CA)

Informació pràctica:

Preu per sessió: 10€ (+ despeses de gestió) /Preu reduït: 7€ (+ despeses de gestió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove,  jubilats, família nombrosa i família monoparental /Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent d'educació obligatòria (Per a les entrades gratuïtes, cal passar per taquilles del CCCB)

Idioma: anglès amb traducció simultània 

Could be of your interest...