Evento terminado

Entradas para CCCB-Com socialitzar els beneficis de la innovació

CCCB-Com socialitzar els beneficis de la innovació

Información adicional

CCCB-Com socialitzar els beneficis de la innovació

Información del evento

CCCB - Cicle Tecnologia, sobirania, globalització

Com socialitzar els beneficis de la innovació. Conferència de Mariana Mazzucato

Conferència de Mariana Mazzucato, autora de l’influent El estado emprendedor. Mitos del sector público frente al privado (RBA, 2014).

La conferència de Mariana Mazzucato se centrarà en les inversions del sector públic que van conduir al model de creixement de Silicon Valley. Partint del seu llibre El estado emprendedor (RBA, 2014), Mazzucato exposarà que, als mitjans, en les polítiques i en la teoria econòmica, el relat sobre el rol de l’estat en relació amb la innovació es limita a la correcció dels mercats, i deixa fora el paper de l’estat a l’hora de crear-los i donar-los forma. Aquest relat justifica que els riscos de la innovació se socialitzin mentre que els beneficis són privatitzats. Per tant, és això, argumenta Mazzucato, i no la robotització, el que està fent que la relació entre innovació i desigualtat sigui problemàtica. La conferència abordarà, també, les implicacions concretes d’un enfocament més col·lectiu de la creació de riquesa, i les maneres de repensar els contractes publicoprivats que condueixen a un creixement més inclusiu.

Cicle Tecnologia, sobirania, globalització, dirigit per  Evgeny Morozov.

11 de maig - Per una democratització del coneixement, a càrrec de Roberto Mangabeira Unger

25 de maig - Les polítiques d'innovació i la seguretat nacional, a càrrec de Linda Weiss

8 de juny - Les ciutats, en mans de les finances globals, a càrrec de Raquel Rolnik

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent de la Generalitat i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda)

Conferència en anglès. Hi ha servei de traducció simultània

También podría interesarte...