Evento terminado

Entradas para CCCB-Conferència de Michael Kimmelman

CCCB-Conferència de Michael Kimmelman

Información adicional

CCCB-Conferència de Michael Kimmelman

Información del evento

CCCb - Conferència de Michael Kimmelman

Davant l’amenaça del canvi climàtic i el creixement exponencial de les ciutats, Michael Kimmelman, crític d’art i arquitectura de The New York Times, reivindica un model de ciutat per al segle XXI més responsable envers el seu entorn i amb les persones que l’habiten.

Els dos grans reptes a què s’enfronta la humanitat al segle XXI són la urbanització i el canvi climàtic, segons Kimmelman. Ens trobem en un punt d’inflexió en què les amenaces a la civilització i a la Terra mateix són d’una gravetat extrema. A la vegada, però, també tenim l’oportunitat de generar ciutats més humanes, creatives, igualitàries i responsables amb el medi ambient. Des del Cairo fins a Jakarta, passant per Ciutat de Mèxic o Nova York, Michael Kimmelman il·lustrarà amb exemples de bones i males pràctiques urbanístiques quin és el model a seguir. La necessitat de triar el camí correcte és, al seu parer, més urgent que mai.

Aquesta conferència es realitza en el marc de la desena edició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà.

Michael Kimmelman (1958, Greenwich Village), és assagista, columnista i periodista. Va estudiar història i història de l’art a les universitats de Yale i Harvard i ha desenvolupat una llarga carrera professional a The New York Times, primer al capdavant de la secció d’art i actualment com a crític d’arquitectura del diari. Quinzenalment hi escriu articles sobre urbanisme, espai públic, habitatge, disseny i nova arquitectura. El 2007 va mudar-se a Berlín i hi va encetar una etapa de corresponsal amb la columna Abroad, secció des d’on cobria afers polítics, socials i culturals d’Europa i l’Orient Mitjà. D’ençà del seu retorn a Nova York, ha contribuït a fomentar el debat sobre urbanisme i arquitectura, sobretot pel que fa als usos dels espais públics, els canvis de les trames urbanes, la preservació d’edificis antics i l’impacte del canvi climàtic a les ciutats actuals. A part de la seva tasca com a periodista també ha escrit diversos llibres sobre arquitectura, com ara The Accidental Masterpiece: On the Art of Life and Vice Versa (Penguin Press, 2005); City Squares: Eighteen Writers on the Spirit and Significance of Squares Around the World (Harper Collins, 2016), o The Olympic City (Versions Publishing, 2013). El seu darrer projecte periodístic per a The New York Times ha estat la sèrie d’articles «Changing Climate, Changing Cities», on ha analitzat els efectes urbans del canvi climàtic en ciutats tan diverses com Jakarta, Ciutat de Mèxic o Rotterdam. 

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda)

Hi ha servei de traducció simultània

También podría interesarte...