Event finished

Tickets for CCCB-Contra la dictadura de la ignorància. Henry Giroux

CCCB-Contra la dictadura de la ignorància. Henry Giroux

Additional info

CCCB-Contra la dictadura de la ignorància. Henry Giroux

  • 06 may 2019
Event information

CCCB- Cicle Imaginar el món

Contra la dictadura de la ignorància. Conferència de Henry Giroux 

Com podem combatre l’actual declivi de la democràcia, l’auge dels poders autoritaris i la precarització de la vida? Per a Henry Giroux, la solució passa necessàriament per desemmascarar la causa última d’aquests mals: la ignorància i l’assalt al pensament crític. Segons Giroux, el gran triomf del neoliberalisme ha estat aconseguir difuminar altres alternatives socials i imposar el seu model de societat, basat en una cultura de la immediatesa i la monetització, de la competició en lloc de la cooperació, individualisme desenfrenat en lloc de solidaritat. En la lluita contra aquesta societat en desintegració, Giroux reivindica l’escola com a bastió fonamental de la democràcia. Per a Giroux, l’educació és central en la política i la lluita pel coneixement, el poder i l’agència. És en l’educació on es planta la llavor del sentit crític, on s’alimenta la imaginació radical que permet dibuixar nous escenaris socials, i on es poden restablir el sentiment de comunitat i de responsabilitat política. És per això que l’escola constitueix el primer i potser més important espai de la democràcia.  

Cicle Imaginar el món

24 d'abril   Claus i panys de la imaginació. Conferència de Cesc Gelabert

29 d'abril   La protesta política a la universitat: reclamar el passat, imaginar el futur. Conferència de Jacqueline Rose 

6 de maig  Contra la dictadura de la ignorància. Conferència de Henry Giroux 

14 de maig Reflexions sobre un planeta urbà. Conferència d’Isabelle Anguelovski

20 de maig  Mirar amb ulls de fascinació.. Conferència de Ben Okri

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda). 

Hi haurà traducció simultània de l’anglès al català.

Could be of your interest...