Evento terminado

Entradas para CCCB-Debat de Barcelona. Conferència de Mckenzie Wark

CCCB-Debat de Barcelona. Conferència de Mckenzie Wark

Información adicional

CCCB-Debat de Barcelona. Conferència de Mckenzie Wark

Información del evento

Debat de Barcelona. EL MÓN QUE NECESSITEM

Conferència de Mckenzie Wark

El món en què vivim està arribant al seu final. La ciència fa anys que ha demostrat que el ritme d’explotació de recursos i de consum energètic actual només pot portar a una crisi climàtica sense retorn i de conseqüències imprevisibles. Però, a la vegada, prendre mesures per evitar arribar a aquesta situació implica també fer canvis dràstics en aspectes fonamentals de la nostra civilització. 

Si el nostre món és a punt d’acabar, aquest és també el moment de pensar quin és el món que necessitem per al futur. Un futur en el qual la supervivència humana no es pot separar de la supervivència del planeta, on tenim l’oportunitat de replantejar la relació dels humans amb la resta d’espècies vives i on, fins i tot, podem tornar a somiar una naturalesa salvatge que els humans no intentarien domesticar. Pensar quin món necessitem implica per força qüestionar-nos com a espècie i descartar tot allò que ens ha fet pensar que el planeta era només per a nosaltres. I obre la porta, també, a aprendre de la crisi del present per mirar de construir un futur.

McKenzie Wark, catedràtic d’estudis culturals i mitjans de comunicació, reflexionarà sobre el concepte d’Antropocè arran de la publicació del seu darrer assaig, Molecular Red: Theory for The Anthropocene (Verso, 2017), on ha abordat l’amenaça que suposa la crisi climàtica tot basant-se en l’estudi de diverses obres de ciència-ficció.  

Programa del Debat de Barcelona. El món que necessitem:

22 de gener  Conferència de Vandana Shiva

5 de febrer    Conversa amb George Monbiot

19 de febrer  Conferència de Mckenzie Wark

5 de març      Conversa de Donna Haraway amb Marta Segarra

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda)

Hi ha servei de traducció simultània

También podría interesarte...