Evento terminado

Entradas para CCCB-Dia Orwell. Conferència de Masha Gessen

CCCB-Dia Orwell. Conferència de Masha Gessen

Información adicional

CCCB-Dia Orwell. Conferència de Masha Gessen

Información del evento

CCCB-Dia Orwell 2018

EL LLENGUATGE, LA VERITAT I LA POLÍTICA. Conferència de Masha Gessen

En els temps de la postveritat, l’ús flagrant de la mentida i la construcció de «fets alternatius», sembla que allò que es diu hagi perdut importància. No només el llenguatge es buida de sentit, sinó que canvia radicalment la seva funció: ja no serveix per comunicar fets o opinions, sinó per transmetre el poder en si mateix. Això és el que afirma la periodista i activista Masha Gessen, per a qui, en l’època de Vladimir Putin i Donald Trump, la mentida ja no és una arma per ocultar o maquillar els fets, sinó més aviat per reclamar el control absolut sobre la realitat mateixa. En aquest context, com es pot defensar la supervivència de l’esfera pública? Quines possibilitats tenim encara per dir la veritat, convertida avui com en els temps de George Orwell en un acte revolucionari? 

Amb aquesta conferència, el CCCB celebra la sisena edició del Dia Orwell convocat per reivindicar la vigència del llegat orwellià i la necessitat de seguir pensant críticament les nostres democràcies. 

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda)

Hi ha servei de traducció simultània

También podría interesarte...