Evento terminado

Entradas para CCCB-Som adults? Conferència de Lynne Segal

CCCB-Som adults? Conferència de Lynne Segal

Información adicional

CCCB-Som adults? Conferència de Lynne Segal

Información del evento

CCCB-Som adults? Conferència de Lynne Segal

Què és la felicitat? On s’amaga? Segons la catedràtica de psicologia i estudis de gènere Lynne Segal, és inútil buscar la felicitat en solitari: només si assumim la responsabilitat pel món que compartim i el compromís de transformar-lo podem ser veritablement i radicalment feliços. I aquesta és la promesa que hauria d’encarnar fer-se adult, ser capaços de convertir el món que ens trobem en un món que contribuïm a fer. 

Tot i que la nostra societat ha fet de la cerca i la promoció de la felicitat un eslògan comercial permanent, els índexs de depressió i ansietat, també entre els joves, segueixen en augment. On rau, doncs, la felicitat? Què és el que no funciona? D’acord amb Lynne Segal, l’error consisteix a considerar que la felicitat és una empresa individual: ningú no hauria de considerar-se feliç o lliure sense participar, afirma, en la vida pública. Segal reivindica una felicitat basada en els moments de solidaritat fruit de les reivindicacions col·lectives. Al seu parer, és precisament abandonant la mirada individualista i sentint-nos part d’un col·lectiu social i polític que podem aconseguir tant la felicitat personal com l’esperança de construir un món millor. 

 

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda)

Hi ha servei de traducció simultània

 

También podría interesarte...