Event finished

Tickets for CCCB- L’espiral de l’odi. Conferència de Carolin Emcke

CCCB- L’espiral de l’odi. Conferència de Carolin Emcke

Additional info

CCCB- L’espiral de l’odi. Conferència de Carolin Emcke

  • 02 oct 2018
Event information

CCCB - L’espiral de l’odi. De les xarxes a la realitat política. Conferència de Carolin Emcke

Les demostracions d’odi i violència s’estan convertint, en els últims temps, en un fet cada cop més freqüent i gairebé normalitzat; no només en països en conflicte, sinó també en el si de societats democràtiques i en pau. No es tracta només d’individus, sovint anònims, que propaguen l’odi a les xarxes, sinó fins i tot de representants polítics que demonitzen determinats col·lectius vulnerables i fan de l’odi l’instrument principal per canalitzar el conflicte polític.

La periodista i filòsofa alemanya Carolin Emcke, una de les veus més crítiques al seu país en defensa dels drets de les minories, denuncia la impunitat amb què l’odi s’està propagant; una espiral que ha desembocat en els discursos xenòfobs i homòfobs de partits populistes, les agressions a refugiats i immigrants per part de grups de ciutadans, fins a arribar a l’extrem dels assassinats de caire racial o els atemptats terroristes a gran escala. Emcke, combinant la seva experiència directa de la violència com a excorresponsal de guerra i la reflexió filosòfica sobre el comportament humà, ens commina a preguntar-nos sobre les profundes arrels d’aquest odi. Quines frustracions i pors s’amaguen darrere d’aquests discursos i actes? És l’odi estructural a les nostres societats o relatiu als moments de crisi, com l’actual? Amb quins arguments podem fer-hi front? Per a Emcke, entendre –que no justificar– els orígens de l’odi i els mecanismes que l’alimenten és un pas necessari i fonamental per poder-lo desactivar.

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda). 

Hi ha traducció simultània de l’anglès al català.

 

Could be of your interest...