Evento terminado

Entradas para CCCB-Dia Orwell. Veritat i ficció en la distopia totalitària

CCCB-Dia Orwell. Veritat i ficció en la distopia totalitària

Información adicional

CCCB-Dia Orwell. Veritat i ficció en la distopia totalitària

Información del evento

CCCB - Dia Orwell. Veritat i ficció en la distopia totalitària. D’Orwell a Bandi

Debat amb Antonio Monegal i Manel Ollé

Antonio Monegal i Manel Ollé reflexionaran sobre la ficció del poder absolut a partir de la publicació de L’acusació. Relats prohibits de Corea del Nord de Bandi, pseudònim del primer autor resident a Corea del Nord publicat a l’exterior.

El món asfixiant i blindat que va imaginar Orwell troba avui el seu paral·lel més paradigmàtic en el règim de Corea del Nord. Allà, l’espectacle permanent que envolta el Gran Líder ha convertit la societat sencera en una obra de teatre en la qual el gest més perillós és el d’assenyalar la frontera entre la veritat i la ficció. Aquesta correspondència entre la distopia orweliana i el règim nord-coreà resulta esfereïdora en la lectura de L’acusació. Relats prohibits de Corea del Nord (Edicions del Periscopi/Libros del Asteroide, 2017), una col·lecció de relats escrita íntegrament a Corea del Nord i que ha arribat a l’exterior de manera clandestina. A partir de la seva lectura, Antonio Monegal i Manel Ollé reflexionaran sobre la relació entre autoria i autoritat, i la vigència avui de la distopia orweliana. 

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent de la Generalitat i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda)

También podría interesarte...