Event finished

Tickets for CCCB-Xcèntric. Vida i llenguatge de l'arròs.

CCCB-Xcèntric. Vida i llenguatge de l'arròs.

Additional info

CCCB-Xcèntric. Vida i llenguatge de l'arròs.

Event information

Xcèntric, el cinema del CCCB

Vida i llenguatge de l'arròs. "Nippon": Furuyashiki Village

 “Nippon”: Furuyashiki Village és una de les principals pel·lícules realitzades per Ogawa Productions, col·lectiu fundat a finals dels anys seixanta pel cineasta Shinsuke Ogawa, qui buscava una manera diferent de relacionar-se amb els pobles amb els quals filmava, així com de distribuir i projectar el treball realitzat amb ells.

Un cop instal·lats al poble de Magino el 1974, alguns membres d’Ogawa Productions van sentir a parlar de Furuyashiki, un poble proper situat a la muntanya, on tan sols vivien vuit famílies. Com que en aquest indret hi bufava un aire fred procedent del Pacífic que dificultava les collites, el col·lectiu va viure dos anys amb els ancians del poble investigant al seu costat les conseqüències del vent shirominami en el cultiu de l’arròs o la posició dels arbres, així com fent experiments amb els grangers, com ara la fabricació de mapes tridimensionals de la muntanya Zao o la utilització de gel sec per replicar el flux de l’aire.

La primera part del film, que segueix els mètodes del documental científic, dona pas a la construcció d’una història orgànica personal i col·lectiva en la segona. Al llarg de les diferents estacions a la vall de Furuyashiki, el col·lectiu va descobrir un microcosmos geogràfic en el qual es barrejava la cria de cucs de seda, la crema del carbó o les transformacions derivades de la modernització del Japó amb les més antigues llegendes ancestrals relatades pels mateixos habitants de Furuyashiki.

“Nippon”: Furuyashiki Village (Nippon-koku: Furuyashiki-mura), 1982, Japó, 16 mm, 210 min.

Còpia cortesia de la Fundació Japó

Per a més informació i següents sessions, veure el web d'Xcèntric, clicant aquí

Informació pràctica:

Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental

Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat

Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB.

Could be of your interest...