Event finished

Tickets for Xcèntric-Frans Zwartjes: Still living

Xcèntric-Frans Zwartjes: Still living

Additional info

Xcèntric-Frans Zwartjes: Still living

Event information

Xcèntric, cinema al CCCB

Frans Zwartjes: Still living

Qualificat per Susan Sontag com «el cineasta experimental més important de la seva generació», Frans Zwartjes es va fer famós a finals dels seixanta per les seves pel·lícules voyeurístiques carregades d’un alt contingut sexual que indagaven les extravagàncies de la burgesia de portes endins. Histèric, cruel i tècnicament radical, Zwartjes ha inspirat una generació d’artistes internacionals amb la seva xocant originalitat i els seus desafiadors mètodes independents. El cineasta va ser, a més, un músic destacat, fabricant de violins, artista i escultor, i un treballador incansable fins poc abans de la seva mort, esdevinguda fa uns mesos.

Amb la projecció de dos dels seus curtmetratges més importants, Living i Spectator, i Medea, un film vist molt poques vegades, el CCCB ret homenatge a aquest visionari autor holandès. Presenta la sessió el cineasta i programador Stanley Schtinter, responsable de l’arxiu, els arranjaments i la distribució de la música de Zwartjes i especialista en la seva obra.

Franz Zwartjes:

Living, 1971, Holanda, 15 min

Spectator, 1970, Holanda, 10 min

Medea, 1982, Holanda, 46 min

Projecció en digital.

Per a més informació i següents sessions, veure el web d'Xcèntric, clicant aquí

Informació pràctica:

Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental

Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat, Targeta de la discapacitat.

Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB

Could be of your interest...