Event finished

Tickets for Xcentric-L’aigua com a verb. Stan Brakhage

Xcentric-L’aigua com a verb. Stan Brakhage

Additional info

Xcentric-L’aigua com a verb. Stan Brakhage

  • 12 feb 2019
Event information

L’aigua com a verb: A Child’s Garden and the Serious Sea, de Stan Brakhage

A Child’s Garden and the Serious Sea és la primera part de la sèrie Vancouver Island Films, l’últim projecte a gran escala que Stan Brakhage va filmar després d’haver realitzat nombroses pel·lícules pintades, així com el seu estudi més important elaborat en una única localització: l’oceà, filtrat a través de la biografia imaginària de la seva dona Marilyn.

El 1988, Stan Brakhage va començar un cicle de pel·lícules inspirades en la seva dona: Marilyn’s Window, Untitled Film (For Marilyn) o la sèrie Vancouver Island Films, que evoca la topografia d’un lloc, l’oceà de Victoria, i les etapes de la vida de Marilyn, refractades en els teixits del mar. A Child’s Garden and the Serious Sea es correspon amb la infància, The Mammals of Victoria amb l’adolescència i The God of Day Had Gone Down Upon Him amb la crisi de la mitjana edat.

Al film A Child’s Garden..., Brakhage torna al descobriment dels fenòmens del món i les visions primeres: les onades i les marees del cos es combinen amb la interacció entre la llum i l’aigua, bessones en les seves ones i corrents, passant de l’opacitat a la transparència de les superfícies. Amb els seus talls i les seves foses en negre o els diferents tipus de pel·lícula, velocitat, exposició o emulsió, la naturalesa domesticada (els jardins i els parcs infantils) i l’estat primari marí queden transfigurats de la mateixa manera, entre la primera i la segona persona.

A Child’s Garden and the Serious Sea, Stan Brakhage, 1991, 16 mm, sense so, 73 min

Per a més informació i següents sessions, veure el web d'Xcèntric, clicant aquí

Informació pràctica:

Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental.

Abonament 5 sessions: 15€/ preu reduït: 12€ (venda a taquilles)

Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat, Targeta de la discapacitat.

Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB

 

Could be of your interest...