Event finished

Tickets for Xcentric-Luis Macías. Els teus ulls són màquines espectrals

Xcentric-Luis Macías. Els teus ulls són màquines espectrals

Additional info

Xcentric-Luis Macías. Els teus ulls són màquines espectrals

  • 17 jan 2019
Event information

Xcèntric-Luis Macías. Els teus ulls són màquines espectrals

Sessió dedicada al cinema expandit, amb el focus posat en el cineasta Luis Macías, que presenta la seva obra per primera vegada a Xcèntric. Per a aquesta ocasió ha preparat un programa amb tres performances recents que vincula amb processos musicals a partir de conceptes de creació/composició de les imatges per ser interpretades en directe.

En les seves últimes peces de cinema expandit, desenvolupa la idea d’un cinema espectral en què s’exploren els diferents processos de l’espectre fílmic que intervenen en cada espai creatiu. La manipulació fotoquímica al laboratori d’imatges creades i/o apropiades, l’edició en moviola, la transformació i refotografia a través de la copiadora òptica, i la projecció com a esdeveniment... són parts d’una forma fílmica que compon i interpreta visualment, i que organitza en estructures tancades, però deixant conscientment espais intermedis que li permeten —i l’obliguen— a indagar la improvisació cinematogràfica i la construcció de la peça durant la projecció mateixa.

Les seves imatges —i no imatges— exploren la naturalesa —a través de la matèria fílmica— i com aquesta se’ns revela.

Per a aquest programa proposa tres de les seves últimes pel·lícules, entre les quals l’estrena de …no puedo ver el sexto sol. En aquesta pel·lícula fan eclosió diversos conceptes desenvolupats en peces anteriors.

L’artista sonor Alfredo Costa Monteiro l’acompanya en aquesta travessia espectral.

Luis Macías: Spectral Landscape, 2016, projecció de diapositives, 20 min; The eyes empty and the pupils burning with rage and desire, 2018, 2 × 16 mm, 20 min; No puedo ver el sexto sol, 2019, 4 × 35 mm, projectors de diapositives + 2 × 16 mm projectors, 35 min, 3D.

Per a més informació i següents sessions, veure el web d'Xcèntric, clicant aquí

Informació pràctica:

Preu per sessió: 4€ / Preu reduït: 3€ per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i família monoparental.

Abonament 5 sessions: 15€/ preu reduït: 12€ (venda a taquilles)

Gratuït: Amic del CCCB, jubilat amb Targeta Rosa, aturat, carnet Docent de la Generalitat, Targeta de la discapacitat.

Per a les entrades gratuïtes i els abonaments, cal passar per taquilles del CCCB

 

Could be of your interest...