Event finished

Tickets for Bach i Händel, una trobada. Lina Tur Bonet i Dani Espasa

Bach i Händel, una trobada. Lina Tur Bonet i Dani Espasa

Additional info

Bach i Händel, una trobada. Lina Tur Bonet i Dani Espasa

  • 15 jul 2018
  • Basílica de Sants Just i Pastor, Barcelona show map
Event information

3r concert del 3r Festival de Música Barroca Vespres d'Arnadí. Bach d'Ensomni

Bach i Händel, una trobada
Lina Tur Bonet, violí
Dani Espasa, clavicèmbal

 

PROGRAMA

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Sonata N.4 en Do menor BWV 1017
Largo-Allegro-Adagio-Allegro

Georg Friedrich Händel (1685 - 1759)
Sonata en Re Major HWV 371
Affettuoso-Allegro-Larghetto-Allegro

_______

G.F. Händel
Sonata en Re menor HWV 359a
Grave-Allegro-Adagio-Allegro

J.S. Bach
Sonata N.6 en Sol Major BWV 1019
Allegro-Largo-Allegro-Adagio-Allegro

 

Lina Tur Bonet, violí

Violinista versàtil, després de treballar des de molt jove al costat de molts dels artistes més reconeguts de la música barroca, romàntica i contemporània del moment, i dedicar-se com a solista a la interpretació i gravació tant dels grans compositors com de músiques inèdites, Lina Tur Bonet s'ha convertit en un referent de la música a Espanya i és reclamada arreu d'Europa per agrupacions de primer nivell mundial.

En ella conflueixen les herències musicals més destacades, des dels pioners de l'anomenat historicisme fins a alguns dels directors i intèrprets més consagrats de la música de tots els temps, convertint-se així en dipositària de la gran tradició europea. Tur Bonet compta a més amb la particularitat de tocar un repertori inusualment extens que inclou més de 400 anys de música, sempre fent ús dels instruments de cada època, i que va des del violí sol fins a l'orquestra simfònica.

Lina sent especial predilecció per la música de cambra, per J.S. Bach, per donar veu a les músiques oblidades de compositors cèlebres -primeres versions dels trios de Boccherini opus 34, música de Gaetano Brunetti (trios, quartets i la seva Simfonia concertant), obres per a violí sol de Matteys, sonates per a violí de Jacquet de la Guerre o fins i tot música desconeguda del mateix Antonio Vivaldi, entre d'altres.

 

Dani Espasa, clavicèmbal

Nascut a la Canonja, va estudiar piano als Conservatoris de Tarragona i Barcelona, i arquitectura a l'UPC de Barcelona. Ha treballat com a compositor, pianista i director musical d'espectacles de dansa, cinema, televisió i, sobretot, de teatre, col·laborant amb directors com Lluís Pasqual, Calixto Bieito, Josep Maria Flotats, Joan Ollé i Sergi Belbel. A més de ser productor i compositor de diversos discs de Lídia Pujol, també és director musical, pianista i acordionista de la cantant Maria del Mar Bonet.

Ha dirigit l'ensemble de música contemporània Bcn216, i ha estrenat i enregistrat peces per a piano del compositor Joan Albert Amargós i Enric Granados. Des del 2003 és pianista i clavecinista col·laborador de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb qui ha enregistrat com a solista pels segells Naxos, Harmonia Mundi i BIS Records.

Després de completar els estudis de clave i baix continu amb Béatrice Martin a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), cursos amb Pierre Hantaï i Olivier Beaumont, i estudis de música de cambra amb J. Savall, P. Memelsdorff, J. P. Canihac i M. Kraemer, inicia una intensa activitat en grups de música barroca, renaixentista i medieval.

En aquesta etapa treballa amb Hespèrion XXI, Le Concert des Nations, Mala Punica, La Hispanoflamenca, Les sacqueboutiers de Toulouse, La Caravaggia i MUSIca ALcheMIca. Ha actuat en prestigiosos festivals de música i sales de concerts d'Europa, Amèrica i Àsia.

Des de 2005 és director de l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí. Actualment és professor d'improvisació i de música de cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), a Barcelona.

 

3r festival de música barroca a Barcelona Vespres d’Arnadí "Bach d’ensomni"

EL FESTIVAL
Vespres d'Arnadí donarà el proper 1 de juliol el tret de sortida a la tercera edició del seu festival de música barroca a la ciutat de Barcelona. Després d’una primera edició dedicada a la relació de la Venècia barroca amb Catalunya (2016) i a Händel en l’edició de 2017, aquest any el festival es presenta a manera d'homenatge a un altre dels autors més interpretats del barroc: Johann Sebastian Bach. Al llarg dels 12 anys d’existència de Vespres d'Arnadí, Bach ha estat present de manera regular en els concerts i cicles de la formació, com és el cas de la integral de les cantates presentada tant a Barcelona com a Madrid.

El festival té com a objectiu esdevenir un autèntic hub de producció barroca a Barcelona. “Volem que la ciutat de Barcelona pugui gaudir d’un centre de producció barroca igual que passa a les grans ciutats europees com ara París, Colònia o Viena, dins d’espais històrics de la nostra ciutat per tal d’enaltir el patrimoni històric de cara al públic local i també als visitants que cerquen una alternativa cultural de qualitat”, asseguren els seus responsables.

Dates
Diumenges 1, 8 i 15 de juliol 2018

Llocs i horaris
Concerts 1 i 15 de juliol a les 19.00 h:
Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona
Plaça de Sant Just, s/n, 08002 Barcelona

Concert 8 de juliol a les 11.00 h:
Església de l’Esperança
Carrer de la Palma de Sant Just, 4, 08002 Barcelona

Concerts a càrrec de
Marta Infante i Vespres d’Arnadí
Triskel (trio)
Lina Tur Bonet i Dani Espasa

Organitza
Vespres d’Arnadí
Ateneu d'Història i Art

Col·laboren
Parròquia de la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor
Capella de la Mare de Déu de l’Esperança
Institut Ramon Llull
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Jané Ventura, vins i caves des de 1914

Could be of your interest...