Event finished

Tickets for Bach, Música i paraula del C. Ciutat de Mataró a Terrassa

Bach, Música i paraula del C. Ciutat de Mataró a Terrassa

Additional info

Bach, Música i paraula del C. Ciutat de Mataró a Terrassa

Event information

BACH, MÚSICA I PARAULA

 

Els motets de Bach, amb Joan Vives i el Cor Ciutat de Mataró

 

Cor Ciutat de Mataró

 

Joan Vives, presentació

Mireia Ruiz, orgue

 

Veus solistes:

Flàvia Camacho, soprano

Mariona Llobera, alto

Aniol Botines, tenor

Germán de la Riva, baix

Jordi Lluch i Arenas, direcció

 

Komm, Jesu, komm a 8 veus BWV 229 J.S. Bach

Halt, was du hast a 8 veus J.M. Bach

Jesu, meine Freude motet a 5 veus BWV 227 J.S. Bach

Lobet den Herrn, alle Heiden a 4 veus BWV 230 J.S. Bach

 

 

Concert-conferència amb Joan Vives, que ens revelarà els secrets dels motets on Bach va buscar insistentment que la música i el text s’entrellacessin d’una manera extraordinària, sense deixar res a l’atzar.

Jesu, meine, Freude n’és el més cèlebre. És un motet de forma simètrica: els números senars contenen textos de J.Frank i repeteixen un cèlebre coral amb cinc harmonitzacions diferents, mentre que els números parells contenen textos de la Carta de Sant Pau. Al nucli, Bach hi escriu una fuga i, al seu centre, hi trobem la paraula Geist (esperit) cantat per les veus greus, mentre la soprano entona un melisma impressionant amb la paraula geistlich (espiritual). Bach juga amb la música i la paraula… però també amb les matemàtiques.

Jesu, meine Freude era un coral molt popular a l’època i el podem reconèixer fins i tot en un motet del seu sogre J.M. Bach, Halt was du Hast.

Al motet Komm, Jesu, komm, d’actitud humil, observarem el diàleg entre dos cors que Bach utilitza magistralment en altres obres com la Passió segons Sant Mateu.

Lobet den Herrn, en canvi, és un motet on Bach escull un caràcter alegre i festiu que encaixa perfectament amb els textos del psalm 117.

El Cor Ciutat de Mataró, fundat a l'any 2009, combina a la seva plantilla cantants professionals i semi-professionals amb una sòlida formació musical. Ha actuat a diferents festivals de música antiga i al Festival Grec de Barcelona i ha enregistrat el disc Les set paraules de Crist a la Creu, de C. Taltabull i el CD dels Pastorets de Mataró. El seu director és, des dels inicis, Jordi Lluch i Arenas.

Joan Vives és flautista de bec, professor d’història de la música i locutor a Catalunya música. Des de fa més de 30 anys combina l’activitat concertística amb la divulgació musical, per la que ha estat reconegut amb diversos premis.

 

Preu: 10€