Event finished

Tickets for Barry Sargent, un idil·li Orquestra de Cambra Terrassa48

Barry Sargent, un idil·li Orquestra de Cambra Terrassa48

Additional info

Barry Sargent, un idil·li Orquestra de Cambra Terrassa48

Event information

Si ens posem a cercar en el diccionari el mot “idil·li” ens podem trobar definicions com a gènere poètic que descriu la vida rústica en una perspectiva de felicitat i també un diàleg amorós o una relació entre enamorats. El programa d'aquest concert està centrat totalment en aquest mot: idil·li. 

L'obra “Idil·li de Siegfried” és tot un poema d'amor del compositor Richard Wagner, un regal sonor immens fet a la seva esposa Cosima el matí del Nadal del 1870 per tal de celebrar el seu aniversari i el naixement del seu fill Siegfried. Tota una carta musical d'amor que el compositor va regalar posant tot de músics a l'escala de casa seva tocant la seva partitura alhora que la seva esposa s'anava despertant. 

I d'un idil·li d'amor pur a un de totalment musical reflectit en la música del segon fill de J. S. Bach: Carl Phillip Emmanuel Bach. Noms com W. A. Mozart, L. v. Beethoven o J. Haydn van mostrar una admiració i estima profunda per la música d'aquest gran compositor a cavall del barroc i el classicisme i que sempre cercava un estil musical propi i de novetat constant, una música emmarcada dins del corrent de l'estil galant i sensible. D'ell escoltarem la seva Simfonia per a cordes en si m, una obra que també és un idil·li per al nostre director convidat en aquest programa: Barry Sargent. 

Leos Janacek va ser un compositor txec considerat com un dels més importants en l'inici del segle XX. La seva relació d'amistat i com a deixeble de Dvorak quedà reflectida en gran part de la seva obra, una obra de gran recerca dels elements musicals tradicionals de Moràvia, la seva terra natal. Una identitat cultural-nacional a la seva terra i que Janacek conreà de manera sistemàtica durant tota la seva vida recollint i analitzant melodies populars moravianes. D'aquest compositor escoltarem la seva impressionant obra per a cordes “Idil·li”, obra escrita en base a melodies i danses populars de la seva estimada Moràvia. 

I per resumir valgui una frase d'un dels seus protagonistes i referent al fet musical: “cal estar commogut per poder commoure”, C. P. E. Bach

Could be of your interest...