Entradas para Christina Rosenvinge a Terrassa

Christina Rosenvinge a Terrassa

Información adicional

Christina Rosenvinge a Terrassa

  • 03 nov 2018
  • 22:30h (CEST) Europe/Madrid
  • Desde 15,00 €
  • Nova Jazz Cava, Barcelona mostrar mapa
Información del evento

Dissabte 3 de novembre  a les 22:30 h. Nova Jazz Cava

 

CHRISTINA ROSENVINGE presenta “Un hombre rubio”

HOME: Del llatí homo -is. Ser animat racional, home o dona.

Un espectre recorre “Un hombre rubio”: és l'ombra d'un home misteriós que dialoga amb els seus fantasmes mentre busca el Sant Grial i demana protecció als déus durant la travessia.

En les lletres d’“Un hombre rubio” he partit de la definició de la paraula home en el diccionari de la RAE per jugar amb diferents identitats masculines: fill, pare, amant ... També he deixat oberta la possibilitat que mitjançant l'ús del masculí general en realitat estigui parlant de mi mateixa ... o de mi mateix. ¿Quan una dona parla de la soledat com a emoció universal hauria de parlar en masculí per incloure els homes?

L'origen del disc és “Romance de la Plata”, escrita en homenatge al meu pare. El detonant d'aquesta cançó va ser una trucada que vaig rebre de la cantaora Rocío Márquez amb l'encàrrec d'escriure un romanç flamenc per al seu disc Firmament. Això em va portar a rebuscar entre els vells vinils del meu pare, que era un gran aficionat al cant flamenc. El meu pare era un enginyer danès amb ànima de romàntic: va aprendre espanyol amb el Romancero Gitano de García Lorca i va convèncer a la meva mare durant el viatge de nuvis per quedar-se a viure aquí. Va morir quan jo tenia 26 anys. Vaig escriure “Romance de la Plata”, el 6 de març, la nit de l'aniversari de la seva mort precisament. És una oda a la seva atzarosa vida, a la visió arrabassada del món que representa el seu cognom danès: ROSEN, la rosa, i Vinge, l'ala. La Bellesa i la Llibertat.

A partir d'aquesta cançó vaig començar a escriure temes des d'un jo masculí per tal d'intentar comprendre la solitud de l'home des de dins: Pesa la paraula està inspirada per una frase que va dir el Cordobés a la sortida del seu judici per paternitat: "Jo vaig tenir un pare de fum ".

La flor entre la vía” és la declaració d'un adolescent que renega dels models de masculinitat canònics. Volia fer un himne tribal, així que la vaig escriure en 5/4, un compàs poc comú.

Ana y los pájaros” i “La piedra angular”són sensuals tonades de desamor. Per fi compleixo la fantasia de reencarnar-me en crooner. La primera és sobre un amor de joventut; la segona, sobre un amor de maduresa.

A “El pretendiente, un adolescent africà travessa l'estret enamorat de la vella Europa invocant a les quatre reines de la baralla espanyola. Sobre el mar, ell veu un pont fet d'aigua.

Berta multiplicada” està inspirada en les paraules dels seguidors de la Berta Càceres, activista del medi ambient hondurenya assassinada l'any passat. Els seus companys deien que amb la seva mort, en comptes d'acabar amb ella, havien disseminat seva llavor i ara està sembrada a tot arreu. En la cosmovisió, les nostres ànimes no moren, sinó que tornen a la natura.

En “Niña animal” y “Afónico” el meu “Un hombre rubio” invoca als esperits. I encara hi ha un altre fantasma més que sobrevola poderosament el disc: musicalment he seguit l'estela de David Bowie. “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” va ser el passadís que em va portar fins al món del pop als quinze anys. Vaig sentir la seva mort com una pèrdua personal i vaig tornar als seus discos.

De gener a març de 2016, durant les últimes setmanes de la gira de El nostre em vaig tancar a compondre, escriure i arreglar cançons de forma obsessiva. En tot just quatre mesos vaig enviar a la banda les nou cançons que conformen “Un hombre rubio” amb la idea d'entrar a gravar abans que es refredés l'impuls.

L'enregistrament es va dur a terme en l'estudi de Dany Richter, el meu tècnic de directe durant la primavera de 2017. Manuel Cabezalí a la guitarra i baix, Juan Diego Gosálvez a la bateria i David Teva Ginzo als teclats, formen la banda del disc.

Un hombre rubio” respon a l'energia de tocar en viu. Està concebut com a contrapunt d'un directe que ha guanyat en contundència i dramatisme gràcies a la llarguíssima gira de Lo nuestro. He pres les eines del rock clàssic i les he posat al servei de la poesia més desesperadament lírica.

 

CHRISTINA ROSENVINGE

 

También podría interesarte...