Event finished

Tickets for Colors del Barroc italià de l'Ensemble Reflexes Consort

Colors del Barroc italià de l'Ensemble Reflexes Consort

Additional info

Colors del Barroc italià de l'Ensemble Reflexes Consort

  • From 19 jul to 25 jul
  • Casa Alegre de Sagrera, Terrassa show map
Event information

ENSEMBLE REFLEXES CONSORT

Diana Roche, violí barroc, soprano

Marta Redondo, flauta traverso

Núria Puigbò, violoncel barroc

Belisana Ruiz, tiorba

Música italiana i italianitzant a l'Europa dels segles XVII i XVIII. Obres de Frescobaldi, Corelli, Veracini, Telemann, Kapsberger, Boismortier

Format per músics amb una dilatada carrera musical i especialitzats en la interpretació històrica de la música antiga amb instruments i criteris originals.  Titulats superiors dels més prestigiosos Conservatoris i Universitats d’arreu  d’Europa i Amèrica Llatina, col·laboren i formen part d’importants orquestres, ensembles, grups vocals i instrumentals de Bèlgica, França, Holanda, Espanya, Portugal i Mèxic.

La gran influència que la música italiana va deixar en els principals centres musicals de l’Europa barroca es veu molt bé reflectida en la música de compositors alemanys i francesos de l’època, com Telemann, el qual, amb una prodigiosa habilitat, va ser capaç d’escriure fidelment en qualsevol estil.

Tanmateix, compositors francesos com Boismortier i Leclair van estudiar i treballar a Itàlia, deixant una exquisida escriptura musical que barreja els estils italià i francès. En aquest concert sentirem un a petita mostra d’aquesta barreja d’estils, de colors vocals instrumentals i de com l’estil Italià va impregnar tot el llenguatge musical de l’època a Europa i molt particularment a França i Alemanya i que, fins i tot, va a arribar a les colònies d’Amèrica.

 

19 de juliol a les 20.30 h

Jardins de la Casa Alegre de Sagrera

L’any 1911 existia un jardí que es va construir paral·lelament al moment en què l’arquitecte  Melcior Vinyals feia les obres de reforma de la Casa Alegre de Sagrera, allà on hi havia les conegudes Hortes de Sant Fruitós.

L’accés al jardí originari del 1911 des de la Casa Alegre de Sagrera es feia des de la porta lateral de la bonica tribuna vidriada de la casa, donant pas al gran pati de mosaic amb tessel·les de marbre. Aquest pati, del qual encara podem gaudir, té un petit sortidor escultòric al centre amb el motiu d’un nen jugant amb un ànec, motiu característic en fonts i altres ornaments modernistes. Anant cap al jardí pròpiament dit, una inscripció amb decoració floral amb la paraula SALVE dona la benvinguda davant la magnífica reixa de forja ornamentada amb garlandes de roses i figures vegetals. El traçat del jardí ve marcat per la forma irregular de la parcel·la, tal qual era com a horta, dividint-se en dues parts. Del conjunt destaca l’arbrat i els parterres de formes orgàniques. Coincidint amb el vèrtex superior del jardí, hi ha un conjunt arquitectònic, un dels elements principals que donen el caire romàntic al jardí, format per una exedra amb una balustrada i escalinates laterals ornamentades amb gerros de maçoneria i que en el seu moment hi rajava aigua. El jardí es completa amb un conjunt de parterres, un estany central i una interessant gruta cascada a la zona nord.

A les 19.30 h visita guiada. Aforament limitat. Inscripcions prèvies al Servei de Cultura( Font Vella, 28)

 

 

 

 

 

 

 

Could be of your interest...