Evento terminado

Entradas para DE L'EST A L'OEST: MÚSICA GLOBAL

DE L'EST A L'OEST: MÚSICA GLOBAL

Información adicional

DE L'EST A L'OEST: MÚSICA GLOBAL

Información del evento

DE L'EST A L'OEST: MÚSICA GLOBAL a Valls

De l'est a l'oest: Música Global es representarà al Teatre Principal de Valls el pròxim dijous 22 de febrer a les 20:30h.

El Quintet Montsant és un projecte creat per destacats músics d’arrels majoritàriament tarragonines, que rere una àmplia i dilatada trajectòria orquestral, de cambra i en el camp de les noves músiques senten la necessitat de fer música junts. La idea del grup és abordar el repertori contemporani creat o arranjat per a quartet de corda i percussió (frame drums) oferint als espectadors una col·lecció de músiques tacades per la influència ètnica.

Units per la idea que la música no té etiquetes i que cal apropar el repertori actual a l’espectador, el quintet presenta un concert atípic i desenfadat que mescla tradició i contemporaneïtat en el més pur estil segle XXI. Aquest programa presenta part del repertori més rellevant escrit per a quartet de corda i percussió a les darreries del segle XX i inicis del XXI per compositors d’arreu del planeta, així com altres obres prestades de diferents formacions instrumentals, especialment arranjades per a aquest ensemble tan inusual.

Des de les composicions d’Abou-khalil amb els seus ritmes aksak i un clar regust a Orient Mitjà, s’inicia un viatge que segueix per l’Àfrica amb la frenètica i tribal Strange Humors. Els diferents colors del pentatonisme xinès transporten al paisatge sonor d’aquest territori amb la cançó tradicional Lan hua-hua.

La improvisació instrumental i el llenguatge més jazzístic, contemporani i minimalista del concert arriba de la mà de compositors nord-americans com Steve Reich, Ricardo Lorenz o David Balakrishnan. El somni de l’amor i l’oblit arriba amb un tango lent, la perla del sud-americà Astor Piazzolla: Oblivion. Un cop a la vella Europa, s’assaborirà l’aire ibèric amb un fandango setcentista i es podrà veure com el compositor rus Txaikovski s’imaginava el món àrab en forma de vals.

QUINTET MONTSANT corda i percussió amb regust ètnic

Entrades per a DE L'EST A L'OEST: MÚSICA GLOBAL el 22 de febrer

Les entrades per a De l'est a l'oest: Música Global al Teatre Principal de Valls tenen un preu des de 12€ + despeses de gestió. No et quedis sense entrades!

 

También podría interesarte...