Evento terminado

Entradas para Déjate querer de l'Ensemble Recondita Armonía a Terrassa

Déjate querer de l'Ensemble Recondita Armonía a Terrassa

Información adicional

Déjate querer de l'Ensemble Recondita Armonía a Terrassa

  • Del 27 jul al 01 ago
  • Claustre del Convent de Sant Francesc, Terrassa mostrar mapa
Información del evento

DÉJATE QUERER

Música a l'entorn del compositor Jose Marín ( ?-1699)

Ensemble RECONDITA ARMONIA

Jorge Juan Morata, tenor

Lixsania Fernández, soprano i violes d’arc

Eduado Egüez, guitarra barroca

Sabina Colonna, violone 

Recondita Armonia és un grup de músics professionals especialitzats, liderats per la violagambista Lixsania Fernández, que neix amb la intenció de promoure i acostar la música de cambra a tots els públics, compartint la passió per la recerca del llenguatge, la interpretació i l'estètica en el seu estat més pur.

José Marín compositor, guitarrista i cantant espanyol, va morir l’any 1699 a la ciutat de Madrid amb 80 anys. En 1644 va ser nomenat tenor de la Capella del Monestir de l'Encarnació. Va estar al servei de Felipe IV, del qual rebia un substancial salari. La seva vida va estar plena de llums i ombres. Va viatjar a Roma, per ser ordenat sacerdot, i a les Índies. Al seu retorn l’any 1654 va ser acusat d'assalt, robatori i assassinat. Va ser arrestat, empresonat, torturat i desterrat durant 10 anys. La Cort madrilenya del s. XVII acostumada a tot tipus d'escàndols, no va impedir que tornés un penedit José Marín al qual se li van restituir novament les llicències eclesiàstiques.

En les seves composicions enllaça versos eloqüents, belles melodies i ritmes castissos, que doten a la seva música d’una gran teatralitat.

Claustre del convent de Sant Francesc 

El convent de Sant Francesc d'Assís, de frares menors recol·lectes, es va començar a construir l'any 1609 prop del Torrent de Vallparadís, i es va inaugurar l'any 1612. Els elements que s'han conservat del convent, a banda d'alguns espais del seu entorn, són el claustre i l'església. El claustre confereix a les restes de l'antic convent una especial rellevància i excepcionalitat, consta de planta quadrada amb planta baixa i dos pisos. A la planta baixa i sota les voltes d'aresta mostra vint-i-sis plafons ceràmics policroms de gran qualitat, fets entre 1671 i 1673. L'autoria d'aquests plafons s'ha atribuït al mestre escudeller Llorenç Passoles sota el patrocini del castlà del Castell de Terrassa Pere de Fizes. L'església manté la seva fesomia original: planta rectangular amb capelles laterals, absis semihexagonal i volta de creueria. A banda de les interessants claus de volta policromades, l'església posseeix un parell de llenços originals ubicats a les capelles laterals, amb escenes de la vida del sant titular.

A les 19.30 h visita guiada als plafons ceràmics del claustre del convent de Sant Francesc. Aforament limitat. Inscripcions prèvies al Servei de Cultura. (Font Vella, 28 • T. 93 783 27 11)

 

Hi col.labora: Fundació Alba

 

 

También podría interesarte...