Evento terminado

Entradas para Diz en son latin de l'Ensemble Magister Petrus a Terrassa

Diz en son latin de l'Ensemble Magister Petrus a Terrassa

Información adicional

Diz en son latin de l'Ensemble Magister Petrus a Terrassa

  • Del 09 ago al 15 ago
  • Esglèsia de Santa Maria de La Seu d'Ègara, Terrassa mostrar mapa
Información del evento

Diz en son latin .Cançons medievals occitanes  abans dels trovadors (S.X-XII)

Ensemble MAGISTER PETRUS

Direcció, Mauricio Molina

Jasmina Črnčič, cant

Patricia García, viola d’arc

Martí Beltrán, cítola, llaut romànic, salteri

Cristina Alís Raurich, órgue portatiu, adufe

Mauricio Molina, panderos medievals, guimbarda, campanes

Magister Petrus és un grup dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic primerenc (c. 1100-1240). El grup ha participat en importants festivals nacionals i internacionals incloent:Via Mediaeval Festival (Germany), Banchetto Musical (Lithuania), Els nits de september Festival (Liège), Festival de Música Antiga dels Pirineus (Catalunya) i la Temporada Musical La Caixa (Madrid, Barcelona, Mallorca) entre d’altres.

Durant els segles XI i XII les llengües vernacles es van establir com a vehicles d'expressió artística. Entre les llengües vernacles l'occità va aconseguir un lloc especial en haver estat utilitzat pels trobadors  en la composició d'una de les tradicions poètic-musicals més exquisides i influents de l'Europa occidental. Però abans dels trobadors (almenys des del  segle X) aquesta llengua "proto-occitàna" ja es feia servir en la creació de cançons tant religioses com a profanes, en molts casos barrejada amb el llatí.

Església de Santa Maria. La Seu d’Ègara

A l'espai on avui s'aixeca l'església romànica de Santa Maria, construïda a inicis del segle XII i consagrada l'any 1112, és on es trobava la catedral que presidia el conjunt episcopal d'Ègara al segle VI. Per evocar l'edifici original, hauríem d'imaginar un edifici molt més gran del que indiquen les dimensions de l'edifici actual. La capçalera de l'església és la part més antiga de l'edifici ja que pertanyia a l'antiga catedral del segle VI i en lloc de ser enderrocada com la resta, es va mantenir tal com era, integrant-se en la nova església romànica. Els mursd'aquest absis, els pilars que el sustenten i les tres finestres que donen llum a l'altar, són un extraordinariexemple d'arquitectura cristiana del segle VI. L'absis conserva les pintures murals originals, uniques a tota Europa en la seva categoria, presenten un conjunt d'escenes religioses i cristològiques. També cal destacar a l'interior els vestigis d'un baptisteri del segle IV, fragmentsd'un mosaic del segle VI i les pintures murals romàniques de l'absidiola del braç sud del creuer amb la temàtica del martiri de Sant Thomas Becket.

 

 

 

También podría interesarte...