Event finished

Tickets for DUO GOSSMANN & SUPINOVA

DUO GOSSMANN & SUPINOVA

Additional info

DUO GOSSMANN & SUPINOVA

  • 04 may 2018
  • Teatre Principal de Valls, Valls show map
Event information

DUO GOSSMANN & SUPINOVA

DIVENDRES, 4 DE MAIG a les 20.30 h al Teatre Principal de Valls

Tobias Gossmann (Siegen, Alemanya). Cursa els estudis a la University of Music and Performing Arts de Viena, on va estudiar violí, piano i direcció orquestral. Aquesta prestigiosa institució li va concedir el diploma artístic amb els més alts honors.
Inicia la seva carrera professional com a líder i concertino de l'orquestra de cambra vienesa Maurice Ravel Ensemble. Més tard va ocupar la plaça de concertino associat a l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant més de deu anys. Ha treballat amb primeres figures mundials, com Ricardo Muti, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Bernhard Haitink, Sir Neville Marriner, Gianandrea Noseda, Peter Schneider, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti, Josep Carreras, Alfredo Kraus, Montserrat Caballé, Agnes Baltsa, i Edita Gruberova , tant en concerts com en enregistraments.
A partir de 1999 decideix dedicar-se fonamentalment a la direcció orquestral, celebrant el primer concert amb l'Orquestra de Cambra d'Andorra amb l'estrena del ballet Terra Baixa del compositor català Albert Guinovart. Des de llavors, ha estat convidat a dirigir el Festival Orchestra of Canford (Anglaterra), la Folkwang Chamber Orchestra Essen (Alemanya), la Ràdio FM Orchestra Sofia (Bulgària), la Ràdio Orchestra Pilsen (República Txeca), George Enescu Philharmonic Orchestra (Romania ), l'Orquestra de Cadaqués i l'Orquestra Filharmònica d'Oviedo, entre d'altres.
L'Orquestra Nacional de Tailàndia el convidà a dirigir una nit de gala a Bangkok per celebrar el 70è aniversari de la Reina Sirikit de Tailàndia.
Al Japó ha dirigit la Super World Orchestra, amb la qual ha recorregut, entre el 2001 i el 2007, la majoria de ciutats i sales del país, i ha participat en enregistraments i produccions televisives per al International Music Festival Tokyo.
En 2003 va ser nomenat director musical i director principal de l'Orquestra Simfònica CAMERATA XXI.

Julia Supinova, neix a l'antiga Txecoslovàquia, on va començar els estudis de música als cinc anys amb el seu pare, que era violinista. Va continuar els estudis de piano al Conservatori de Bratislava amb la professora Daniela Rus Varinska on, durant el quart curs guanyà el primer premi del concurs nacional de conservatoris de Txecoslovàquia. Després de sis anys acaba la carrera amb matrícula d'honor, interpretant el Primer concert en mi menor opus 11 de Frederyk Chopin.
Petermandl. Durant aquest cicle combina el perfeccionament musical amb enregistraments per a la Ràdio i Televisió del seu país al costat de prestigiosos solistes com Frantisek Supin i Hans Pizka. A partir de 1984 estableix la seva residència a Espanya, on realitza freqüents gires i concerts com a membre del Trio Eslau, del Quintet de solistes de Barcelona, del Trio del Liceu, i de Solistes de l'OBC.
L’any 1985 realitza una gira de concerts amb Hanz Pizka, solista alemany de trompa, amb enregistraments per a transmissions destinades a Ràdio Nacional d'Espanya. Amb aquest últim grava obres per a trompa i piano, culminant la mútua col·laboració amb un concert benèfic de Beethoven, Strauss i Schumann, destinat a la reconstrucció de la Sagrada Família (Barcelona). En aquest mateix període efectua una sèrie de concerts amb solistes de l'OBC, i és convidada pels solistes de l'Orquestra Filharmònica de Praga com a pianista acompanyant per al Festival anual de trompa.

Durant el període 2002-2009, i simultàniament a la seva carrera com a pianista, va exercir com a professora de piano al Conservatori de Terrassa. Durant el període 2005-2008 perfecciona la seva qualitat docent amb Marina Shamagian, prestigiosa pianista moscovita.
Durant els anys 90 va col·laborar amb assiduïtat amb Frantisek Supin i el violinista i director d'orquestra Tobias Gossmann (Alemanya), al costat dels qui va realitzar diverses sèries de concerts per tot el territori nacional.

DUO GOSSMANN & SUPINOVA al Teatre Principal de Valls des de 12€

Could be of your interest...