Event finished

Tickets for Festival Orgue Capellades - C. Cantiga / Gents Madrigaalkoor

Festival Orgue Capellades - C. Cantiga / Gents Madrigaalkoor

Additional info

Festival Orgue Capellades - C. Cantiga / Gents Madrigaalkoor

  • 04 nov 2017
  • Església parroquial de Santa Maria de Capellades, Capellades show map
Event information

Polifonia sacra de Flandes i Catalunya

Concert inaugural 

Coral Cantiga - Gents Madrigaalkoor - Peter Thomas, orgue

Com a concert inaugural d’aquesta segona edició del Festival d’Orgue de Capellades la Coral Cantiga ens presenta una primícia; la Polifonia sacra de Flandes i Catalunya. Un nou projecte musical, compartit amb el Gents Madrigaalkoor de Belgica, on el repertori flamenc i català es fusionen, i són l’excusa perfecta, per commemorar els 50 anys d’aquesta formació. Aquest programa estarà coronat per l’estrena del Cant dels Ocells, amb arranjament de Johan Duijck, director del Gents Madrigaal koor, home molt vinculat a Catalunya i també molt reconegut i respectat com a professor de direcció de l’ESMUC.

 

CORAL CANTIGA

A Barcelona, en el popular i prestigiós marc dels Lluïsos de Gràcia, va néixer l’any 1961 la Coral Cantiga, fundada per Leo Massó. N’han estat directors el mateix Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer i –des de l’any 1981– Josep Prats. El seu repertori inclou obres a cappella i moltes de les grans obres simfonicocorals de totes les èpoques i estils, que ha interpretat en col·laboració amb acreditades orquestres catalanes i estrangeres, com l’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’English Chamber Orchestra, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. La Coral Cantiga ha estat dirigida, entre altres mestres, per Oriol Martorell, Salvador Mas, Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons, Manel Valdivieso, Trevor Pinnock, Pierre Cao, Laszlo Heltay, Johan Duijck, Fernando Eldoro, Marcos Leite, Werner Pfaff, Néstor Andrenacci, Dan-Olof Stenlund i Guerassim Voronkov.

GENTS MADRIGAALKOOR 50 anys

En la història de la música 50 anys poden semblar un període curt, però un cor amateur com el Gents Madrigaalkoor pot sentir-se orgullós d’aquests 50 anys d’existència i de tot el que durant aquest temps ha realitzat. Al llarg dels anys hi han cantat més de 600 membres i s’han cantat més de 500 partitures i més de 300 concerts, a més d’haver enregistrat 12 Cds. S’han executat grans clàssics però també música coral contemporània flamenca, a capella i amb orquestra simfònica. Ha actuat a grans teatres com el Bozar (Brussel·les), el Palau de la MúsicaCatalana, el Bijloke (Gant) i a grans festivals com l’Europa Cantat o el Festival van Vlaanderen; ha rebut importants premis (cor de l’any el 2002-2003) i ha cantat amb diferents directors, solistes i orquestres.

PETER THOMAS, orgue

Peter Thomas va néixer a Aalst el 1961. Va estudiar a Gant al Real Conservatori de Música, on obtingué els seus primers premis de piano, orgue i música de cambra. Al Conservatori Real Flamenc de música a Amberes va centrar la seva atenció en els temes teòrics i obtingué també primers premis en contrapunt i fuga. Es va especialitzar en orgue al Conservatori de Maastricht, on es va graduar amb honors. Com a organista, se’l pot escoltar en diversos enregistraments i treballa regularment amb produccions de Radio Klara (emissora flamenca especialitzada en música clàssica). A més de publicacions, treballa en activitats que promouen l’orgue per al gran públic. Fou l’impulsos del “Vereecken Festival 2000” amb ocasió del centenari de l’orgue Vereecken de l’església e St. Joseph a Aalst (Vereecken és una família belga de constructors d’orgues). Peter Thomas és director de l’Acadèmia d’Arts escèniques d’Aalst i professor de composició musical al Conservatori Real Flamenc d’Amberes.

Could be of your interest...