Evento terminado

Entradas para Les Vespres de Pasqua Cant ant. romà (SVIII-XIII) a Terrassa

Les Vespres de Pasqua Cant ant. romà (SVIII-XIII) a Terrassa

Información adicional

Les Vespres de Pasqua Cant ant. romà (SVIII-XIII) a Terrassa

  • Del 07 ago al 15 ago
  • Esglèsia de Sant Pere (La Seu d'Ègara), Terrassa mostrar mapa
Información del evento

ENSEMBLE ORGANUM

Veus: Marcel Pérès, Jean-Christophe Candau,

Frédéric Tavernier, Antoine Sicot

Director: Marcel Parés

 

Marcel Parés sempre ha estat un investigador en la recerca i la comprensió de com i per què els éssers humans han creat l'art de la música des de l'antiguitat. Va fundar, l'any 1982, l'Ensemble Organum amb el qual va empendre una exploració metòdica dels repertoris litúrgics medievals.L'any 1984 va crear, la fundació Royaumont, un centre d'investigació sobre la interpretació de músiques medievals, els CERIMM ( Centre Europeu per a la investigació sobre la Interpretació  de les Músiques Medievals) del qual va ser director fins a 1999. Amb l'Ensemble Organum va realitzar més de quaranta enregistraments discogràfics, molts dels quals van rebre les més altes distincions: Diapason d'or, Classical Awards, Choc de l'Année du Monde de la Musique, New York Times Essential Records of the 20th century.

L'any 2001, Marcel Parés va crear l'antiga Abadia de Moissac, el CIRMA,( Centre Itinerant d'Investigació sobre les Músiques Antigues) destinat a desenvolupar perspectives d'estudi complementàries entre les tradicions vives i l'arqueologia musical. www.organum-cirma.fr

 

El repertori romà antic va ser el cant de les litúrgies pontificalsa la basílica de Sant Pere i a les grans basíliques romanes del segle VIII fins a finals del segle XIII.  Aquest cant es situa en la frontissa de la música de l'antiguitat grecollatina i de l'edat mitjana; el seu estudi ens permet aprendre certs processos d'evolució que van acabar en la formació del repertori bizantí.

Concert vindulat al Curs de Cant Antic romà que oferirà en Marcel Parés del 03 al 07 d'agost a la Seu d'Ègara.

Església de Sant Pere. La Seu d'Égara

 

Es tracta de l'edifici i que, dins del complex conjunt episcopal egarenc, estava destinat al culte quotidià de la comunitat de fidels que des de l'antic i fins als nostres dies ha viscut al seu entorn. l'Església de Sant Pere que avui veiem és un edifici romànic, del segle XII,  en el qual s'han conservat alguns murs i elements de la construcció original del segle VI. L'accés a l'església es fa per una portada romànica disposada  a la façana sud i envoltada per quatre arcs  pràcticament sense decoració.  Aquesta façana està rematada  en la part superior per una cornisa formada per mènsules amb rostres humans i, a sobre, relleus amb figuració animalística. A l'interior podem observar la nau amb volta de canó, i una nau transversal just abans de l'absis que forma part de la creu llatina. Destaca el retaule petri policromat ubicat rere l'altar, únic al món per les seves singularitats.

 

 

 

También podría interesarte...