Evento terminado

Entradas para Magnificat - John Rutter

Magnificat - John Rutter

Información adicional

Magnificat - John Rutter

Información del evento

John Rutter, nascut a Londres, el 1945, està considerat com un dels més grans compositors contemporanis de música coral. La seva passió per la música coral és tal que compagina la composició amb la direcció coral i orquestral. El 1981 va crear el seu propi conjunt coral, els Cambridge Singers.

Una de les seves obres més apreciades és el Magnificat, obra composta per a soprano, cor mixt i orquestra.

El text del Magnificat de Rutter està basat en el càntic bíblic del mateix nom que l’evangelista Lluc posa en boca de la Verge Maria, quan ella, embarassada de Jesús, va a visitar a Santa Elisabet, també embarassada, i inclou el text, en llatí, d’aquest càntic. El càntic bíblic del Magnificat va ser qualificat pel propi John Rutter com “un desplegament poètic de lloança, alegria i confiança en Déu”, i el compositor va voler donar a la seva música aquesta alegria i aquesta poesia.

El Magnificat de Rutter sonarà en tot el seu esplendor a l'església gòtica de Santa Creu, a Palma. Serà interpretat per cinc corals (Orfeó Harpa d'Inca, Pro Musica Chorus de Sóller, Cor Jove de Mesmusica, Cor de Pedagogia CSMIB i Orfeó Ramon Llull), a més de cantaires individuals, l'orquestra Johanes Palashko i la soprano Gloria Beron, tot sota la direcció de Fernando Marina.

Aquest concert ha estat promogut per l'Orfeó Ramon Llull i constitueix el seu X Projecte Participatiu

También podría interesarte...