Event finished

Tickets for Oort Cloud - Festival IF Barcelona

Oort Cloud - Festival IF Barcelona

Additional info

Oort Cloud - Festival IF Barcelona

  • 05 nov 2015
  • From €0.00
  • Arts Santa Mònica, Barcelona show map
Event information

Entrades per a Oort Cloud - Festival IF Barcelona:

 

  • Artista: Besllum + Daqian (Mallorca - França)
  • Data: dijous 5 de novembre 2015 
  • Hora: 21:00h
  • Recinte: Arts Santa Mónica
  • Preu: 8€ més despeses de gestió

 

 

Aquest és un projecte encarregat per IF Barcelona a partir d'Oort Cloud, obra musical del compositor danès Jexper Holmen interpretada pel conjunt catalano-francès Daqian amb una performance visual del col·lectiu Besllum.

En aquest projecte conjunt, Daqian+Besllum plantegen un viatge per la lluminositat del so o, en certa manera, per la sonoritat de la llum. El nom de la peça es correspon amb el gran núvol esfèric de partícules que rodeja el sistema solar a una distància d’un any llum. D’una manera semblant als moviments dels cossos celestes, la música es desenvolupa en un lapse de temps que, si es mesura a escala humana, sembla enorme. Es tracta d’una música d’aparença simple però d’una naturalesa complexa que evita que sigui previsible, igual que els cossos celestes segueixen lleis complexes de la natura. Una música que segueix el seu curs, com un estel que es dirigeix cap a la Terra i que conté el mateix tipus de bellesa que podem observar en les col·lisions de galàxies.

Daqian és una formació de cambra d’acordió i saxòfon. D’una subtilesa captivadora, el teixit polifònic que aquest insòlit duet genera en el seu discurs mostra la riquesa d’una paleta sonora eclèctica i fascinant. Els integrants de Daqian, l’acordionista Fanny Vicens i el saxofonista Vicent Minguet, han desenvolupat una carrera internacional del més alt nivell en el terreny de la interpretació de la música actual.

El col·lectiu Besllum, integrat per Joana Maria Pericàs i Pau Caracuel, investiga l’impacte de la imatge en moviment projectada amb aparells analògics com projectors de diapositives o caixes de llum. La seva feina consisteix a projectar allò que passa desapercebut, allò que no es veu tot i ser-hi present i transformar-se a l’instant. Imatges d’elements naturals projectats que creen una atmosfera abstracta.

Saxòfon: Vicent Minguet

Acordions: Fanny Vicens i Jean-Etienne Sotty

Visuals: Pau Caracuel i Joana Maria Pericàs

Electrònica: Octavi Rumbau

Comissariat: Jordi Alomar