Evento terminado

Entradas para Ran Ran Ran + Roger Puig a Terrassa

Ran Ran Ran + Roger Puig a Terrassa

Información adicional

Ran Ran Ran + Roger Puig a Terrassa

Información del evento

Diumenge 21 de maig de 2017 a les 20 h. Nova Jazz Cava

RAN RAN RAN + ROGER PUIG

RAN RAN RAN

“Adéu, germans, adéu, l’hereu se’n va...”

Després de construir el seu primer àlbum amb retalls de tres demos primigènies (“Més brots”, “Tot OK stop” i “L’Encyclopèdie”), ara Ran Ran Ran presenta per fi un recull de temes completament inèdits. El nou disc “L’hereu”, enregistrat i produït per Arnau Vallvé (Manel), conté 13 cançons que

constitueixen una sola història, un relat que s’obre i es tanca en si mateix.

L’hereu de la nostra història és quotidià i alhora extraordinari. És aquell personatge que tots hem volgut ser en alguna ocasió. I alhora, aquell que maleïm quan ens trobem en la seva pell. És el que fuig i el que s’enyora. Un bon minyó i també un proscrit. El que ha de dir adéu, el que voldria tornar i el que descobreix que res no és el mateix quan tornes.

Cada etapa d’aquest viatge és una cançó. “Ee ja nai ka” és un cant a l’amor però també el presagi de l’escapada. L’hereu s’amaga en coves i navega amb vaixells, somnia paisatges impossibles (“Unicorns a l’Àrtic”) i veu com se li desperta la nostàlgia. “Homecoming song” i el primer senzill, “I un vers”, marquen la tornada i el sotrac de la realitat: “Un somni inventat no és més que un somni inventat”. Un cop assumit això, tot seran noves fugides endavant.

Amb aquest nou projecte, Ran Ran Ran es manté fidel a la seva fórmula, un so cru i frenètic, amb la guitarra elèctrica i la percussió com a principals protagonistes. La veu serena de Ferran Baucells en contrapunt amb els redobles histriònics de Jordi Farreras, units tots dos per una connexió magnètica, quasi umbilical. El color del disc també es beneficia pels cors

de Martina Borrut (Mad’zelle), a més de tota una colla d’amics col•laboradors.

Publicat poc més d’un any després que el primer disc, “L’hereu” és la resposta urgent de Ran Ran Ran per seguir viatjant per tot el país i més enllà amb les seves cançons. Després de tocar a tot arreu l’any 2016, des de botigues de discos fins a petites sales o festivals com Primavera Sound, Embassa’t o Era, ara l’objectiu és no parar i que les noves cançons, com l’hereu, viatgin fins als llocs més insospitats. “I el disc va girant...”

ROGER PUIG

El setembre passat, el terrassenc Roger Puig va publicar el seu primer disc, llargament gestat, “Pícnic al búnquer”, a través del segell valencià LaCasaCalba Ed.

Entre la tornada pop i la filigrana progressiva, a prop de la psicodèlia però sense allunyar-se de la cançó d’autor, escoltar les cançons de Roger Puig és trobar-les estranyament familiars fins que arriba un gir surrealista que et fa despertar, somriure, perdre l’alè i voler seguir somniant.

Enmig de l’absurd d’una jungla atapeïda de dubte, alegria, avorriment, amor, desencant, cangueli i altres monstres, les seves cançons, compostes a foc lent, transiten amb un peu aquí i un peu allà, topant amb coses imprescindiblement inútils, que sembla que intentin moure alguna branca d’allò que no entenem i se’ns escapa.

Amb ironia agredolça, aquest “Pícnic al búnquer” insinua l’escletxa de llum que hi ha en la foscor, els moments de festa viscuts en la catàstrofe d’una guerra; o viceversa, ja que els contrastos es toquen i conviuen sense remei, farcint l’estada en aquest planeta d’una continuïtat tragicòmica.

Seleccionat per l’emissora de ràdio Icat.cat com un dels 15 millors discs catalans del 2016, el disc ha estat gravat i mesclat per Joan Pons (El Petit de Cal Eril) al Teatre de Ca l’Eril de Guissona, i masteritzat per Yves Roussel; i ha comptat amb diverses col·laboracions artístiques: Oriol Roca, Enric Gómez, Artur Tort, Quartet Brossa, Nico Roig i Roger Mas.

 

También podría interesarte...