Event finished

Tickets for Xarim Aresté a La Cava Club de Sitges

Xarim Aresté a La Cava Club de Sitges

Additional info

Xarim Aresté a La Cava Club de Sitges

  • 02 oct 2015
  • From €0.00
  • La Cava Club (Jardins del Retiro), Sitges show map
Event information

Els vessaments químics d’Ercros al pantà de Flix havien de tenir la seva part positiva. Potser sense aquests adulterants no haurien sorgit personatges com Xarim Aresté, que de petit va beure d’aquelles aigües i ara, com caigut a la marmita de la poció màgica, escampa arreu el seu do en forma de cançons. Ara ens en brinda una nova i brillant dosi en el seu nou disc, “La rosada”.

Llancem una breu mirada enrere: Xarim Aresté tenia només 13 anys quan va muntar a Flix la seva primera banda de punk, Ratera, que donaria pas a Dog Hair, Mala Sang i alguna més. Tot just aterrar a Barcelona, es va enrolar en el projecte de rumba postmoderna Pantanito, que compaginava amb el garatge de Monoxide Pills. En aquestes bandes, Xarim Aresté ja captava l’atenció sense proposar-s’ho, escorat en un racó de l’escenari però generant riffs incendiaris sense parar.

Aquesta energia es va projectar al seu primer gran projecte personal, Very Pomelo, banda que ens ha llegat tres discos excel·lents, autèntiques bombes de rock’n’roll destartalat, amb l’incunable “Xurrac asclat” com a cim creatiu i una col·laboració amb Josele Santiago com a cirereta del pastís. Paral·lelament, Xarim Aresté va començar a posar la seva guitarra al servei d’altri, tocant amb artistes com Sanjosex, Maika Makovski, Paul Fuster o Antonio Arias. La seva presència va captivar també els seguidors de Sopa de Cabra que van omplir tres Sant Jordis en la gira de retrobada del grup. Llavors vindria el debut en solitari, “Lladregots”, i el disc “Tothom ho sap” cuinat a quatre mans amb Gerard Quintana. L’última infidelitat: un parell de col·laboracions esporàdiques amb Pascal Comelade.

I arribem al disc que ens ocupa, “La rosada”. Després de la cruesa i la sinceritat a raig de “Lladregots”, ara Xarim Aresté aparca la guitarra. O millor dit: aparca una forma de tocar la guitarra per relacionar-se d’una altra manera, nova, fresca, amb el seu instrument de sempre. La guitarra és la base de tot, sí, però no reclama protagonisme sinó que esdevé coixí, al servei de les necessitats més bàsiques de cada cançó. El vell guitar-hero deixa enrere els solos i els riffs pirotècnics per esdevenir un artesà de les cançons. A més, en Xarim hi descobreix també una nova forma de cantar, més serena, més propera, tot i no renunciar quan cal a aquella veu quasi esqueixada que ja és part de la seva identitat musical.