Event finished

Tickets for Coral Cantiga. Rèquiem de Duruflé.Festival Orgue Capellades

Coral Cantiga. Rèquiem de Duruflé.Festival Orgue Capellades

Additional info

Coral Cantiga. Rèquiem de Duruflé.Festival Orgue Capellades

  • 01 oct 2016
  • Església parroquial de Santa Maria de Capellades, Capellades show map
Event information

Rèquiem de M. Duruflé

Polifonia sacra de Maurice Duruflé i Johann Sebastian Bach

 Aquest primer concert del Festival d’Orgue de Capellades està centrat en la música del compositor francès Maurice Duruflé (1902-1986).

Encara que a casa nostra és relativament poc conegut, la seva figura és una de les més importants en l'àmbit compositiu francès. Organista de professió –va ser assistent a Notre-Dame de París i titular a l'església de Saint-Étienne-du-Mont–, també va exercir de professor de composició al Conservatori Superior de París.

El Rèquiem, opus 9, és una de les seves obres més interpretades. Molt propera a l'estètica del seu predecessor Gabriel Fauré (l'estructura, els solistes i l’orquestració ens fan pensar en el seu popular Rèquiem), la música de M. Duruflé mostra una especial habilitat per mantenir la fluïdesa del cant gregorià (que utilitza sovint com a tema), en una estructura propera a l'harmonia modal que ens acosta als orígens de la polifonia. El Rèquiem és, sens dubte, una obra profunda, serena, d'un transfons poètic molt important i d'una gran bellesa.

Per completar el programa, la Coral Cantiga inicia aquest concert amb els Quatre Motets del mateix autor, extrets de temes gregorians molt populars i versionats polifònicament amb un gran ofici.

Com a contrapunt a l'estètica de Duruflé, tan fonamentada en la tradició, completa la proposta musical el motet de J.S. Bach Jesu, meine Freude. El compromís del gran compositor alemany amb l'expressió religiosa i la tradició, fan que aquest motet sigui el complement ideal per a aquest primer concert del Festival d’Orgue de Capellades.

Programa:

I Part

QUATRE MOTETS SUR DES THÊMES GRÉGORIENS, op. 10         M. Duruflé (1902-1986)

 

JESU, MEINE FREUDE, BWV 227                                                     J. S. Bach (1685-1750)

 

II Part

RÈQUIEM, op 9                                                                                M. Duruflé (1902-1986)

 

 

Coral Cantiga

(Eva Martínez, assistent de direcció; Marta Cordomí, preparació vocal)

Marta Cordomí, mezzosoprano

Jordi Ricart, baríton

David Malet, orgue

Manuel Martínez, violoncel

Josep Prats, direcció

Could be of your interest...