Event finished

Tickets for Grec 2018 - Raphaëlle (La Conquesta del Pol Sud)

Grec 2018 - Raphaëlle (La Conquesta del Pol Sud)

Additional info

Grec 2018 - Raphaëlle (La Conquesta del Pol Sud)

Event information

GREC 2018 - Raphaëlle

La Conquesta del Pol Sud

És la divisió en sexes una construcció cultural? S'ho pregunta una companyia dedicada al teatre documental que, aquest cop, pren com a protagonista una dona trans per parlar-nos sobre un món en transformació.

La Conquesta del Pol Sud ens proposa un trajecte que va de la història individual a la col·lectiva i ho fan combinant testimonis reals en escena i investigació periodística. Aquest cop, s'interroguen sobre un món que, dia a dia, sembla caminar cap a la reivindicació de la feminitat. L’espectacle de La Conquesta del Pol Sud parteix d’una experiència individual de transició, de canvi de gènere, un recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament dels motlles. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats. Alhora, la companyia investiga el tractament del gènere en altres cultures. Potser la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple  convenció occidental? 

Raphaëlle projecta una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre lluites i conquestes socials, sobre les minories, sobre l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses? 

Una producció del Grec Festival de Barcelona 2018, La Conquesta del Pol Sud, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatro Español de Madrid i el Théâtre de l’Archipel (Perpinyà).

Amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dates: Del 12 al 15 de juliol, a les 20h

Durada aproximada (en minuts): 80 min

Idioma: Espectacle en castellà

Preu: 18 € / Preus reduïts per a menors de 30 anys, majors de 65 anys, aturats, família nombrosa i monoparental, titulars de la Targeta Rosa, del Carnet de Biblioteques, del carnet Tr3sc i del carnet RACC.

 

Could be of your interest...