Event finished

Tickets for La triste figura - Festival IF Barcelona

La triste figura - Festival IF Barcelona

Additional info

La triste figura - Festival IF Barcelona

  • From 13 nov to 15 nov
  • From €0.00
  • Arts Santa Mònica, Barcelona show map
Event information

 

Entrades per a La triste figura - Festival IF Barcelona:

 

  • Artista: David Espinosa
  • Data: 13, 14 i 15 de novembre 2015 
  • Hora: ininterrompudament de 17:00h a 21:00h (menys el 15 de novembre de 11:00h a 15:00h)
  • Recinte: Arts Santa Mónica
  • Preu: 3€ més despeses de gestió

 Sí quieres asistir a la trilogía de obras completa (Mi Gran Obra, Much ado about nothing y La Triste Figura) puedas adquirir tu abono aquí

 

 

La Triste Figura és una instal·lació inspirada en El Quixot. Un dispositiu escènic que representa el viatge del personatge principal, Alonso Quijano, cap a la follia. Un mig camí entre l'escultura i la maqueta que traslladarà a l'espectador la percepció que el Quixot tenia de la realitat. El muntatge exercirà d'espai escènic, de trama i d'actor de la proposta, que ens imaginem com una gran vanitas escènica —en pintura, la vanitas designa un gènere particular de natura morta, característic del barroc, amb tot tipus d'objectes d'alt valor simbòlic, vinculats a la fragilitat i fugacitat de la vida, que denuncien la relativitat del coneixement i la vanitat del gènere humà subjecte al pas del temps, a la mort—.

La Triste Figura sorgeix com una evolució natural dels treballs anteriors, que tenen en comú dos elements principals: el qüestionament de l'obra artística megalòmana i la substitució de l'actor/cos per l'objecte. Tot tancant aquest viatge des del macro al micro, i convertint-ho en una trilogia inesperada —La Trilogía del Monigote, potser no podria haver-hi millor final que l'encarament amb la que és considerada la millor novel·la de la literatura universal, El Quixot de Cervantes.

Amb la Trilogía del monigote, David Espinosa es qüestiona la idea de representació a partir de la investigació dels límits d'allò teatral i manipulant els elements de l'equació escènica. Amb mètodes precaris i low tech, planteja jocs formals dels quals sorgeixen narratives diverses que donen a cada espectacle caràcter i format múltiple, lluny de les etiquetes, sempre a mig camí entre les arts visuals, la dansa i el teatre.

 

Creació i Direcció: David Espinosa
Col·laboració en la direcció:  Carlos Aladro i África Navarro
Espai escènic i il·luminació: AiR / David Espinosa
Música i so: Santos Martínez / David Espinosa
Video: Diego Dorado / David Espinosa
Producció: El Local Espacio de Creación
Distribució: M.O.M. - El Vivero

Amb el Suport del Departament de Cultura-Generalitat de Catalunya

Could be of your interest...