Evento terminado

Entradas para Temps enrere a Badalona

Temps enrere a Badalona

Información adicional

Temps enrere a Badalona

  • Del 07 oct al 08 oct
  • Teatre Zorrilla Badalona, Badalona mostrar mapa
Información del evento

Temps enrere a Badalona

  

…Acabades les vacances, sí,
vaig veure que al meu món algú li havia
fet una cara nova. Sang i foc.
No em semblaven horribles, però eren
la sang i el foc de sempre…

 

In memoriam, de Gabriel Ferrater

 

La Guerra Civil i la posterior dictadura franquista és l’etapa més convulsa del segle XX al nostre país i és en aquest període que sorgeix la denominada Generació dels 50: Gabriel Ferrater, Carles Barral, Jaime Gil de Biedma, José Agustín Goytisolo, Juan Marsé, Alfonso Costafreda… Un grup d’intel·lectuals a qui els uneix una mirada intimista de la vida amb preocupacions civils i ètiques i un llenguatge col·loquial que no divergeix gaire del llenguatge que es parla al carrer.

 

Gabriel Ferrater, autor cabdal de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX, és el punt de partida d’aquest viatge a través de la mirada d’una generació de poetes que ens parlen de l’amor, l’erotisme, la mort o la guerra amb un llenguatge directe i quotidià.

 

Volem retre homenatge a aquesta generació que ens fa de mirall de nosaltres mateixos, en aquest moment que ens toca viure on els valors, la identitat, el que som i el que volem ser estan a l’ordre del dia de les nostres vides.

 Xavier Ricart – Director

 

El projecte de l’obra d’entitats pretén reforçar el teixit de teatre amateur de la ciutat a través d’una producció teatral municipal liderada per professionals del sector de les arts escèniques. 

También podría interesarte...