Event finished

Tickets for Espaldamaceta Tarragona

Espaldamaceta Tarragona

Additional info

Espaldamaceta Tarragona

  • 16 nov 2013
  • From €0.00
  • Sala Zero, Tarragona show map
Event information

 Espaldamaceta Tarragona

L’entusiasme és un valor raríssim de trobar avui en dia, denostat, contraindicat davant de milers de raons que empenyen al cinisme. Tot i això, quan ens creuem amb algú que el conserva, i el genera, sempre ens fascina.

El José Juan González (alma mater d'Espaldamaceta) és un entusiasta, del que fa i del que l’envolta. I per això en aquest disc, Baile Masái, ha decidit aixecar-se: arraconar la cadira i l’acústica, calçar-se una guitarra elèctrica i acompanyar-se de bateria, baix i distorsions. La seva major alegria, diu ell, és que ara per fi pot ballar als concerts.

Però qui escolti Baile Masái trobarà moltes altres alegries. I sorpreses, sobretot pels que han seguit la trajectòria d'Espaldamaceta. Aquest és un disc d’un trio elèctric, molt més enèrgic, de ritmes ballables sense deixar de ser complexos. Un disc que es proclama alegre, però que conserva el rerefons amarg que el José Juantransmetia amb l’acústica i la cadira. Al cap i a la fi, aquest és l’autèntic entusiasme, el que no és ingenu, sinó que es sobreposa a la realitat sent-ne conscient. I s’aixeca amb més ganes d’empassar-se més realitat.

I Baile Masái s’empassa mig món: viatja de la cançó d’autor a les textures africanes i del rock americà fins als ritmes llatins. Salts aparentment extrems, però normals en un compositor que cita com a influències els tuaregs Tinariwen, Radiohead, Serrat, Pony Bravo o Manel. D’aquest últim grup hi ha més que una influència: Arnau Vallvé, bateria dels Manel, ha produït Baile Masái, un àlbum gestat durant els darrers 3 anys. 3 anys repensant i composant la forma d’aixecar-se de la cadira, prémer la distorsió i ballar, acompanyat ara de Carlos Brull a la bateria i de Sergio Santiago al baix en la gira de presentació del disc.

 

 

 

 

Could be of your interest...